Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Finalewedstrijd voor promotie naar 2e klasse bij Alphia

Finalewedstrijd voor promotie naar 2e klasse bij Alphia

15 juni 2022 13:15


Een lang voetbalseizoen wordt zaterdag 18 juni om 14:30 uur met de finalewedstrijd FC Oudewater - Tavv voor promotie naar de tweede klasse afgesloten bij Alphia. Welke derde klasser volgt Alphia naar de tweede klasse? Het belooft een mooie wedstrijd te gaan worden, waarbij de nummers 2 en 4 van de 3e klasse A gaan uitmaken wie volgend seizoen in de 2e klasse mag gaan uitkomen. De verliezer van deze finalewedstrijd krijgt volgende week dinsdag nog een herkansing tegen de verliezer van de finalewedstrijd Zuidland - Rozenburg.

De competitie startte op zaterdag 25 september vorig jaar. FC Oudewater startte voortvarend het seizoen met drie overwinningen. Tavv begon het seizoen niet zoals men verwacht had in Ter Aar. Met twee nederlagen en één overwinning liepen de Ter Aarders al aardig wat schade op zo in het begin van het seizoen. In competitieronde vier kwamen beide finalisten elkaar voor de eerste keer tegen. Het duel in Ter Aar eindigde in een 2-2. Eind april troffen beide teams elkaar opnieuw. Toen gingen de Ter Aarders met een 0-1 overwinning weg uit Oudewater.

The Road to the Final was voor beide teams geen gemakkelijke opgave. In de eerste ronde afgelopen zaterdag rekende FC Oudewater af met Verburch (4-2). Tavv speelde een uitwedstrijd tegen 3e klasser SC Monster. Na een 0-2 voorsprong van de Ter Aarders kwam SC Monster terug tot 2-2. Uiteindelijk zorgde Tavv in de slotfase voor de 2-3 overwinning. In de tweede ronde dinsdagavond moesten beide finalisten weer tot het gaatje gaan. FC Oudewater boog een 0-2 achterstand om naar uiteindelijk een 3-2 overwinning tegen 2e klasser Soccer Boys. Tavv liet de supporters bij DWO lang wachten. In de laatste minuut van de wedstrijd schoten de Ter Aarders de 1-2 tegen de touwen.

Zodoende staan deze twee ploegen dus in de finale op het terrein van Alphia. Als gastheer zullen we beide teams en hun supporters hartelijk ontvangen deze middag. We gaan er met z'n allen een feestje van maken en dat de beste deze middag mag winnen.

Bron: Bestuur
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!