TAVV vergezelt Alphia naar 2e klasse

20 juni 2022 10:00

Afgelopen weekend werd op het complex van Alphia de finale wedstrijd voor promotie naar de 2e klasse afgewerkt. In deze finale stonden FC Oudewater en TAVV, twee competitiegenoten van Alphia, tegenover elkaar. Op het uiterst sfeervol sportpark De Bijlen waren het uiteindelijk de Ter Aarders die na een 1-3 overwinning promoveerde naar de 2e klasse.

Beide teams gingen vanaf de aftrap vol gas op zoek naar de openingstreffer. TAVV kwam al na zes minuten spelen via Sebastiaan van der Voorn aan de leiding, maar FC Oudewater bracht al enkele minuten later middels een treffer van Willem la Lau de stand weer in balans. FC Oudewater ging na de gelijkmaker direct op zoek naar de voorsprong, maar deze aanvalslust kwam de Oudewaters duur te staan. Jeffrey Pieterse vond met een splijtende pass Donny van der Neut, die vervolgens koelbloedig afrondde (2-1). Diezelfde Van der Neut was vlak voor rust het eindpunt van een goedlopende TAVV-aanval en op zijn inzet had FC Oudewater-doelman Bart Meuleman opnieuw geen verweer (3-1).

In de tweede helft kwam FC Oudewater niet verder dan enkele plaagstootjes en bleef de TAVV-defensie vrij eenvoudig overeind. Beide ploegen kregen nog wel enkele kansjes op een treffer, maar er werd niet meer gescoord (3-1).

Naast Tavv was het publiek afgelopen weekend ook de grote winnaar. Beide supportersscharen hielden zich alleen bezig met het fanatiek aanmoedigen van hun favorieten, terwijl de spelers op een uiterst sportieve manier met elkaar omgingen. Na afloop van de wedstrijd feliciteerden de aanhangers van FC Oudewater de spelers van TAVV met hun overwinning, daar je de laatste tijd ook wel hele andere verhalen in het amateurvoetbal leest.

Ondanks het verlies maakt FC Oudwater nog steeds kans op promotie naar de 2e klasse. Dinsdag 21 juni om 20:00 uur moeten de Oudewaters dan in de allerlaatste kans van dit seizoen winnen van Rozenburg. Deze laatste wedstrijd wordt bij CVV Zwervers in Capelle aan den IJssel. We wensen FC Oudewater heel veel succes bij deze laatste wedstrijd.

Hieronder nog twee fotoreportages van de Finale wedstridj FC - Oudewater - Tavv van Leidenamateurvoetbal: