1 - 2

Alphia VE1

Mannen Veteranen, VE1, 2e klasse 2

3 februari 2018 14:30

Vandaag de kraker in de 2e klasse veteranen. Koploper Alphia tegen de nummer 2 Woubrugge. Oud speler Leen Baay had speciaal voor deze wedstrijd een kaartje gekocht en heeft er alle vertrouwen in. De tegenstander van de dag heeft al 8 verliespunten meer en wilt de koploper haar eerste verliespunten bezorgen. Een selectie van 13 man druppelde het complex van Woubrugge binnen. Spits Diego heeft zich op het laatste moment ziek moeten afmelden, een Spaans griepje. Bij afwezigheid van Stefan is Richard Janssen opgetrommeld om zijn rol over te nemen in het hart van de verdediging samen met Ed. Backs zijn Albert en John P.

In de eerste minuten van de wedstrijd is het aftasten van elkaar, maar al snel trekt Alphia het initiatief naar zicht toe. Een tactische omzetting zorgt ervoor dat Alphia aanvallend beter in het spel komt. Dennis en Jeroen wisselen van flank. Vooral Jeroen kan zich nu uitleven op de hele linkerkant. John H. en Carlo heersen op het middenveld. Alphia laat de bal goed rondgaan en Woubrugge loopt van het bekende kastje naar de muur. De eerste kans is  voor Dennis. Een mooie lange pass valt achter de verdediging, maar Dennis krijgt de bal er niet in. Mooie aanvallen over verschillende schijven snijdt door de verdediging van Woubrugge. Alleen worden de kansen niet benut of staat de goed spelende keeper van de tegenstander in de weg. In de 7e minuut is het toch raak. Een slecht geschoten corner van John H. wordt bij de eerste paal bijzonder goed verlengd door Jeroen en ingekopt door aanvoerder Carlos. Een verdiende voorsprong. De spitsen Luan en Patrick zijn een ware plaag voor Woubrugge. In de 15e minuut zijn ze medeverantwoordelijk voor de 2-0. Na een aanval over diverse schijven (soms 1x raken) staat Jeroen compleet vrij en maakt beheerst af. Meer kansen volgen, maar worden niet benut. Woubrugge is haast niet gevaarlijk. Vaak de lange bal naar voren, maar daar weet Sander wel raad mee. Uit een corner komt Woubrugge weer in de wedstrijd. Bij de 1e paal krijgt Richard de bal niet goed op zijn hoofd en verlengt onbewust de bal naar een speler van Woubrugge die hard inkopt, 1-2. De laatste 10 min laat Alphia zich meer zaken en speelt Woubrugge zich meer in de wedstrijd. Ruststand 1-2.

Na een welverdiend bakje thee en na aanwijzingen van coach Ben doen de heren er een schepje bovenop. Het spel speelt zich nu meer af op het middenveld. Het voetballende spel heeft plaats gemaakt voor vechtvoetbal. Woubrugge zet meer druk en Alphia moet de strijd aan gaan en doet dit ook. Tot 20 meter voor het doel komt Woubrugge, maar dan is de bal voor de verdediging. Lange hoge ballen in de zestien zijn een prooi voor Sander of Edje. Alphia komt er een paar keer goed uit, kansen voor Luan, Patje en een mooie omhaal van Ed T. Maar deze gaan er niet in en houdt de spanning in de wedstrijd. Het lijkt erop dat Patje moet afhaken, maar Marcel of Jur hoeven niet in te vallen. Met een verbeten gezicht speelt de man van glas de wedstrijd uit. 10 minuten voor tijd krijgt Woubrugge een grote kans. Voor een onschuldige verdedigende actie van Jeroen wordt gefloten (door de verder uitstekende fluitende) scheidsrechter. Net buiten de zestien een vrije trap voor Woubrugge. De bal gaat via de muur richting de bovenhoek, maar wordt prachtig gered door Sander. De laatste minuten worden geroutineerd uitgespeeld en een verdiende, maar zwaarbevochten overwinning is een feit.

Alphia heeft nu dertig punten uit 10 wedstrijden. De naaste belagers hebben 9 a 10 verliespunten. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen de nummer 7, SVC’08 op de programma. Op naar wederom 3 punten.