... (kopbal)

Mannen, 8, 8e klasse 05

14 april 2018 14:30

B. de Groot

Zaterdag stond alweer de 16e wedstrijd van de competitie op het spel voor de mannen van het 8e. Na een goede overwinning na een harde pot vorige week stond nu SPV op het programma. Een team dat de eerste wedstrijd van het seizoen liet zijn hun benen niet terug te trekken als de bal al voorbij is.
De Alphianen begonnen nog wat tam aan de wedstrijd, iets wat helemaal niet nodig is, gezien het feit dat de afgelopen 4 wedstrijden garant stonden voor 12 punten. Desalniettemin was het Martijn die, door wild over te schieten na een goede loopactie, de eerste kans van de wedstrijd om zeep hielp. Een aantal minuten later kwam Alphia juist goed weg toen de spits van SPV na een counter voor leeg doel over de bal heen maaide, waardoor Paul alsnog redding kon brengen. Nadat Michiel nog de paal had geraakt als waarschuwing, kwam dan toch in de 24e minuut de 1-0 op het scorebord. Na goed voorbereidend werk van Hicham langs de zijlijn en een splijtende pass door de verdediging heen, kon Sven alleen op de keeper af en faalde hij niet.
Na de rust eenzelfde beeld, waarbij de oranjehemden het beste van het spel hadden. De eerste kans was voor de mannen van SPV, maar een alerte Paul pakte de 1-op-1 situatie. Een vrije trap van Martijn belandde nog op de lat, maar er was één man die uiteindelijk de show kon stelen. Binnen een kwartier zette Sven het 8e op 2 en 3-0, op vrijwel identieke wijze.
In de 68e minuut kreeg Alphia zelfs de kans op 4-0, nadat een verdediger van SPV hands maakte binnen de 16. Na wat goede aanmoedigingen van de toeschouwers, stond Martijn de bal af aan Sven, die hiermee wel raad wist en zijn 4e van de middag maakte.
Hierna verslapte Alphia wat, zodat de wit-groenen nog terug konden komen tot 4-2. Er kwam nog één kans voor Alphia, maar Martijn kopte een meter voor leeg doel naast en deed daarmee wat hij deze wedstrijd al deed: kansen missen. Hiermee bleef het nog spannend, maar in de laatste 10 minuten kon Paul zich nog onderscheiden door een aantal fraaie reddingen te verrichten.