83'
...

Mannen, 8, 8e klasse 05

19 mei 2018 14:30

Waar afgelopen zaterdag het 1e ogenschijnlijk freeweelend langs tegenstander UDO ging in de laatste thuiswedstrijd, ging het op naastgelegen veld 2 compleet anders bij het laagste seniorenteam van Alphia.
Met onder andere 2 langdurig geblesseerde afwezigen langs de zijlijn begon de basiself onder aanvoering van Martijn de wedstrijd voortvarend. De oranjehemden hadden de wedstrijd onder controle en gaven geen kansen weg. De eerste kansjes waren voor het 8e en al snel kwam de 1-0 op het bord, nadat een doorgebroken Willian als boksbal werd gebruikt door de Ter Aarse keeper en daardoor een penalty versierde. Met Gerben achter de bal weet je het eigenlijk al wel en kon de eerste goal genoteerd worden. Nog geen 3 minuten later kon Martijn de score verdubbelen, nadat hij werd weggestuurd door Gerben en met wat geluk de bal weer in de 16 voor zijn voeten vond. Hij liet de keeper kansloos en zo leek het een makkelijke middag te worden voor Alphia. Helaas was niets minder waar, want na deze 2-0 leek de blauw-witte formatie wakker te worden. Eerst werd een kans voor leeg doel gemist, maar even later was het alsnog raak: met een slimme loopactie omzeilde de Ter Aarse spits de buitenspelval en kon de aansluitingstreffer maken. Martijn besloot dat het zo wel genoeg was, en liet zichzelf wisselen, voor een getergde Michiel, die 5 minuten eerder tot ieders verbazing na 30 minuten gewisseld was. Deze 'meesterzet' van Martijn zorgde voor het laatste doelpunt in de 1e helft, nadat Sven een crosspass van Michiel op waarde schatte en de bal in één keer uit de lucht nam: 3-1.
In de tweede helft kwam 'verloren zoon' Tom dan eindelijk binnen de lijnen na 8 weken blessureleed. Hij wilde zich direct laten gelden voor het team en deed dat dan ook. Na exact 30 seconde speeltijd wist hij de bal al achter de keeper te werken, ware het niet in het verkeerde doel: 3-2.
TAVV was veel sterker uit de rust gekomen, won nu eigenlijk alle duels en maakte zodoende ook de 3-3 en 3-4. Alphia mocht van geluk spreken dat het niet nog 3-5 werd. Keeper Paul reageerde een aantal keer goed op een inzet van de Ter Aarse voorhoede, en behoedde daardoor meermaals zijn team voor een grotere achterstand. Na wederom wat omzettingen kwamen de Alphianen toch weer wat in de wedstrijd. De formatie uit Ter Aar reageerde hierop door meer te gaan schoppen, waardoor de eerste gele kaart niet kon uitblijven. Ook met deze 10 man waren de blauw-witten de betere nog op het veld. In een alles-of-niets poging werd Richard nog als extra spits ingezet en met resultaat. Een lange bal van achteruit door Tom werd goed verlengd door Richard en zette Willian vrij voor het doel. Willian faalde niet en leek een puntje veilig te stellen. In de slotfase werd het spel bij vlagen harder en harder, met heuze judo-worpen en een potje ouderwets matten tot gevolg. Uiteindelijk trok Alphia aan het langste eind, toen Luuk in de laatste minuut nog heil zag in een lange bal van achteruit. Hij was de verdediger te slim af en kon de bal over de uitgekomen keeper tegen de touwen werken, met als gevolg een uitzinnig publiek en spelers bij het 8e.

De laatste thuiswedstrijd is ook door het laagste seniorenelftal gewonnen. Volgende week staat de laatste wedstrijd van het seizoen op het programma, tegen kampioen Sportlust. Hierbij zullen de mannen van het 8e de ongeslagen status van de kampioen proberen ongedaan te maken.