113'
120'

3e klasse/4e klasse 1E) winnaar 1B - winnaar 1D

9 juni 2018 14:30

De halve finale voor promotie naar de 3e klasse bleef tot de 120e minuut spannend. Maar uiteindelijk waren het de wisselspelers Sander Egberts en Vincent Hoogervoorst die de gele muur wisten te kraken en Alphia naar de Finale voor promotie naar de 3e klasse leiden.

Alphia begon scherp aan deze 1/2 finale bouwde een licht veldoverwicht op. Beide teams kregen een aantal kansjes maar waren te slordig in de afronding hiervan. Alphia kwam in deze eerste helft niet echt in gevaar en was via Kelvin Hoogendoorn nog dicht bij de 1-0, helaas was zijn inzet te slap om de goed keepende doelman van Siveo'60 te verrassen.

In de tweede helft starten de oranjehemden matig en Siveo'60 deelde op dat moment de lakens uit op het veld. Door goed keeperswerk van Robbert Plug wisten de bezoekers niet te scoren. Nadat Alphia twee keer wisselde met Sander Egberts, op het middenveld, en Vincent Hoogervoorst in de spits herpakte Alphia zich weer en ging het weer lopen aan de oranjezijde. Alphia kreeg in deze fase van de wedstrijd steeds meer grip op de wedstrijd en leek zelfs in de reguliere speeltijd het duel nog te beslissen. In de laatste minuut van de wedstrijd leek Alphia op weg naar de 1-0. Een mooie lob van Vincent Hoogervoorst over de Siveo'60 doelman leek in het doel te belanden. Echter met een uiterste krachtsinspanning wist de doelman de bal nog voor de lijn over het doel te tikken.

In de verlenging liet Siveo'60 zien dat ze gingen gokken op penalties. De geelhemden bouwde een muur op en hielden alleen maar tegen. Alphia draaide de duimschroef stevig aan en kreeg in de 1e helft van de verlenging vier dotten van kansen, maar de paal en lat stonden succes op dat moment in de weg. Ook in de tweede helft van de verlenging had Alphia het meeste balbezit, al bleef het natuurlijk altijd opletten op een gevaarlijke counter. Maar halverwege de tweede verlenging werd de ban dan eindelijk gebroken. De net ingebrachte A1 speler Bas Hazenbroek zette goed door en gaf Sander Egberts een niet te missen kans. Egberts schoof de bal dankbaar in het lege doel en zorgde voor een enorme ontlading op de volle tribune en bij de toeschouwers langs het veld. De laatste minuten leken heel lang te duren. Een aantal spelers konden niet meer en liepen met kramp op het veld. Maar omdat er geen wissels meer gebruikt konden worden moest iedereen door gaan. Het duurde dan ook tot de 120e minuut dat Alphia de wedstrijd definitief beslistte. Met zijn laatste krachtsinspanning zette Kelvin Hoogendoorn Vincent Hoogervoorst vrij voor het doel en Hoogervoorst tikte de bal vrij gemakkelijk binnen. De overwinning was binnen en de goedleidende scheidsrechter voelde het goed aan om de wedstrijd daarna vrij snel te beëindigen.

Alphia dus naar de Finale van de nacompetitie en mag volgende week zaterdag op het eigen sportpark De Bijlen gaan proberen om te koste van het Leidse LSVV'70 naar de 3e klasse te promoveren. De studenten wonnen hun wedstrijd met 4-1 van Sev uit Leidschendam. De finale zal volgende week om 14:30 uur worden aangevangen.