48'
Alphert Christina (kopbal)

3e klasse/4e klasse 1G) winnaar 1E - winnaar 1F

16 juni 2018 14:30

Het was een lange weg, maar het doel dat de technische staf en spelers had gesteld is dan uiteindelijk na 6 lange jaren weer bereikt. Alphia is weer 3e klasser. Op een goed gevuld sportpark De Bijlen (zo'n 500 toeschouwers) werd de Finale voor één plek in de 3e klasse een lange en spannende zit voor de aanwezigen. Alphia begon de eerste helft furieus en Lsvv leek niet bij de les. In de 14 minuut was het Vincent Hoogervoorst die de Alphianen op een 1-0 voorsprong zette. Er leek geen vuiltje aan de lucht voor de oranjehemden en bleven kansen creeëren. Echter verzuimde Alphia de afstand te vergroten en werden de eerste 45 minuten afgesloten met een "magere" 1-0 op het scorebord.

De tweede helft begon Alphia slap aan de wedstrijd en kwam de Leidse Studenten Voetbal Vereniging goed uit de kleedkamer. de boomlange Alphert Christina zorgde in de 47e minuut voor de gelijkmaker, toen doelman Plug onder een voorzet doorging. Hierna bleef de wedstrijd spannend en hadden de bezoekers een klein veldoverwicht. Ze konden op dat moment de bal wat makkelijker in de ploeg houden. Maar Alphia herpakte zich en kreeg geleidelijk aan ook weer een aantal goed mogelijkheden. Beide teams wisten niet meer te scoren en zo stond er een 1-1 stand op het scorebord. Dit betekende dat beide teams nog eens 2x15 minuten extra moesten spelen.

De eerste helft van de verlenging was Alphia weer de betere ploeg en was Vincent Hoogervoorst dicht bij de 2-1. Echter zag hij zijn inzet via de paal weer het veld inkomen. Alphia drong aan maar kon geen voorsprong opbouwen. De tweede helft van de verlenging bleef het ook spannend. Ook al stonden deze laatste 15 minuten veel uit blessure behandelingen, bleef het toch spannend, want de ploeg die nu zou scoren zou vermoedelijk ook wel de winaar van de wedstrijd worden. Beide teams kregen dit niet voor elkaar en zodoende moesten na 120 minuten voetballen penalties de beslissing gaan brengen wie volgend seizoen in de 3e klasse mag gaan uitkomen.

Robert Plug mocht als eerste op doel gaan staan en proberen Lsvv van een voorsprong af te houden. Lsvv miste door de penalty via de lat over te schieten. Wellicht was de rol van de Alphia mascotte die de spelers van Alphia wilde ondersteunen op het veld van belang, want de penaltynemer moest wachten totdat de mascotte van het veld was. Alphia scoorde de eerste penalty wel en nam hierdoor weer de leiding. Hierna scoorde Lsvv'70 2x en Alphia waardoor de stand na 5 penalties 2-2 was. In de gelijkmakende beurt voor Alphia werd de penalty door de Alphiaan te gemakkelijk binnen geschoten zodat dit een prooi voor de Lsvv doelman was. De voorsprong voor de Alphianen was weer weg en met nog 4 penalties te gaan was de stand 2-2. Hierna werd het de middag van Robbert Plug. De vierde penalty van Lsvv pakte Robbert op een geweldige manier en toen Vincent Hoogervorst met een geweldige pegel de 3-2 scoorde had Alphia weer de voorsprong te pakken. Nu mocht Lsvv zijn laatste penalty nemen en weer was Robbert Plug de man die deze bal pakte en zo de wedstrijd besliste (klik hier voor de beelden, met dank aan Sanne van der Ham).

Hierna was er een grote ontlading op en rondom het veld en is Alphia eindelijk weer 3e klasser. Een mooi gebaar van de tegenstader was dat ze de Alphianen een applaus gaven bij het verlaten van het veld. Mag gezegd worden dat de 3e klasse een mooie en sportieve club als Lsvv'70 verliest, maar ook een mooie club als Alphia er voor terugkrijgt.

Klik hier voor alle foto's van deze wedstrijd.