NSV'46 1

3 - 3

3e klasse A

19 januari 2019 14:30

Afgelopen zaterdag begon de tweede helft van het seizoen in de derde klasse. De Alphianen hadden op papier een niet echt grote horde te nemen tegen het laag geklasseerde Nsv’46. Maar de Alphianen kwamen deze koude middag bedrogen uit. De wedstrijd was amper door scheidsrechter Sinke gestart of de 1-0 voor Nsv’46 lag al achter doelman Plug. De Alphianen herpakte zich na deze snelle tegengoal en had veel meer balbezit dan de gastheren. In de 7e minuut  kwam Alphia al weer op gelijke hoogte. Na een goede aanval was het Vincent Hoogervorst die de 1-1 aantekende. Hierna leek Alphia Nsv’46 te overlopen. Dde ene kans na de andere kans werd gecreëerd, maar tot doelpunten kwam het niet in deze fase. Uiteindelijk kreeg Alphia na 29 minuten een penalty. Bas Hazenbroek zette goed door en werd door een Nsv’46 verdediger onjuist afgestopt. Vincent Hoogervorst nam plaats achter de bal en schoor de 1-2 binnen. Alphia drukte door, maar zag Nsv’46 in de 35e minuut vanuit een corner vanuit het niets  op 2-2 komen. Toch leken de Alphianen de rust met een voorsprong te behalen. In de 41e minuut scoorde Remco Zuijdervliet op aangeven van Bryan de Bruin de 2-3. In de allerlaatste seconde van de eerste helft ging het opnieuw mis. Wederom een corner zorgde ervoor de Nsv’46 weer op gelijke hoogte kon komen (3-3).

In de tweede helft werden de supporters niet meer getrakteerd op doelpunten. Alphia mocht de bal hebben van Nsv’46 en kreeg een aantal mogelijkheden. In de laatste minuut kwam NSV’46 nog eenmaal gevaarlijk op de helft van Alphia. Een schot van afstand ging via de binnenkant van de paal weer het veld in. Hierdoor gingen de gastheren nog bijna met de winst er vandoor.

Volgende week speelt Alphia opnieuw een uitwedstrijd. Dan is in Nieuwkoop de plaatselijke SV de tegenstander. Deze wedstrijd zal om 14:30 uur worden afgetrapt. De Alphianen hebben in deze wedstrijd nog wat recht te zetten in de eerder teleurstellende wedstrijd in Alphen.