... (penalty)
81'

3e klasse A

20 april 2019 14:30

De Alphense derby tussen Zwammerdam en Alphia is afgelopen weekend onbeslist gebleven. Toch waren de belangen in deze wedstrijd voor de gastheren Zwammerdam hoog. Zij strijden immers tegen de nacompetitie voor degradatie naar de 4e klasse. Alphia heeft inmiddels wel genoeg punten gehaald om ook volgend jaar uit te mogen komen in de 3e klasse. Onder het genot van een lekker zonnetje werd er in Zwammerdam afgetrapt. Alphia liet Zwammerdam het spel maken en kwam zelf met gevaarlijke counters er vaak uit. Het vele balbezit van Zwammerdam leverede niet echt veel kansen op voor de groenwitte. De enige mogelijkheid was een voorzet die boven doelman Plug op de lat viel. Alphia zette daar ook een aantal goede mogelijkheden tegenover. In de 35e minuut kwam Alphia er weer met een snelle counter uit. Op rechts werd Nando Meijer weggestuurd en hij bediende Vincent Hogervoorst uitstekend en in tweede instantie de bal tegen de touwen schoot. Hierna kreeg Alphia nog een aantal mogelijkheden maar de ruststand werd 0-1.

In de tweede helft startte Zwammerdam sterk. Zo moesten wel want op andere velden waren de ruststanden niet gunstig. Alphia stond deze fase onder druk en zag een aantal goed kansen om zeep geholpen worden door de groenwitte. Hierna kreeg Alphia weer wat vat op het spel en kreeg het zelf ook weer mogelijkheden om de score verder uit te breiden. In de 70e minuut kantelde de wedstrijd. Nando Meijer kreeg van de scheidsrechter vanuit het niets opeens een rode kaart. Alphia moest dus de laatste 20 minuten met een man minder verder en dat zou nog een heel karwei worden om de voorsprong vast te kunnen houden met dit warme weer. Zwammerdam drukte en zette de Alphianen met de rug tegen de muur. Het was vanaf dat moment alleen maar tegen houden voor de oranjehemden en dat ging best goed. In de 81e minuut wees de scheidsrechter naar de stip voor een handsbal. Zwammerdam maakte gebruik van deze mogelijkheid en scoorde de 1-1. De laatste minuten was het voor de Alphianen billenknijpen. Alle ballen werden naar voren geschoten, waar de twee verse krachten van de JO19 (Bas Hazenbroek en Tim van Putten) zich de longen uit het lijf liepen. Na nog een aantal hachelijke situaties voor het Alphia doel werd uiteindelijk de 1-1 uit het vuur gesleept. Voor ALphia was dit deze middag het hoogst haalbare. Zwammerdam was enigsinds teleurgesteld omdat de nacompetitie nu wel heel dicht bij komt.

Hopelijk gaan de groenwitte het gewoon halen zodat ze ook volgend seizoen weer in de 3e klasse spelen. De komende twee weken wordt er niet gevoetbald. Op 11 mei gaat de competitie weer verder met een thuiswedstrijd tegen CVC Reeuwijk (aanvang 14:30 uur). We hopen jullie dan weer allemaal langs het veld te zien.