VVSB 1

0 - 0

3e klasse A

9 maart 2019 14:30

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd VVSB - Alphia op het programma. Zoals in grote delen van het land stormde het in Noordwijkerhout ook lekker. Met een veld zonder bescherming van bomen, had de wind deze middag vrijspel. De Alphianen hadden in de eerst ehelft de wind tegen en werden door de gastheren onder druk gezet. Maar het voordeel van de wind in de rug had Vvsb ook niet, want de ballen die naar het Alphia doel gingen waren allemaal te hard voor de voorwaartse. In de tweede fase van de eerste helft komen de Alphianen ook voor het doel van Vvsb. Maar de kansje die er zijn kunnen niet tot doelpunt worden omgebogen. Hierdoor zoeken de beide teams de kleedkamers op met een 0-0 stand.

Ook in de twwede helft blijft het voor beide ploegen lastig om tot goed veldspel te komen. Vvsb krijgt een 100% kans, maar de kopbal vanuit de corner verdwijnt over het doel. Ook Alphia krijgt nog een goede kans. Vincent Hoogervorst probeert het eens vanuit de tweede lijn, maar ziet zijn schot door de Vvsb doelman uit de hoek getikt worden. De laatste kans van de wedstrijd was voor Alphia. Bij een hoge voorzet ging de doelman van Vvsb onder de bal door. Remco Zuijdervliet had de bal voor het inkoppen, maar werd onderuit getrokken. Iedereen op en langs het veld dacht aan een penalty, maar de leidsman wuifde het voorval weg en zo eindigde de wedstrijd zoals het om 14:30 uur was begonnen (0-0).

Volgende week speelt Alphia een thuiswedstrijd tegen het Leidse Sporting Leiden, dat deze week toch wel verrassend verloor op eigen veld van Zwammerdam (3-4). De wedstrijd op sportpark De Bijlen zal om 14:30 uur worden afgetrapt.