86'
88'

3e klasse A

6 oktober 2018 14:30

Afgelopen weekend speelde Alphia tegen het nog puntloze Blauw Zwart. Wellicht was er aan het begin van de wedstrijd wat onderschatting, maar uiteindelijk werd op karakter de drie punten op het eigen sportpark De Bijlen gehouden. Alphia begon zeer zwak aan de wedstrijd en van het spel was niets meer over wat een week eerder bij Be Fair werd vertoond. Dit resulteerde na 40 minuten in een 0-3 tussenstand. De bezoekers wisten niet wat hun overkwam en de Alphia supporters geloofde hun ogen niet met het vertoonde spel. Op slag van rust was het Vincent Hoogervoorst die de spanning nog een beetje terug in de wedstrijd bracht (1-3).

In de tweede helft komt Alphia veel sterker uit de kleedkamer. De oranjehemden hebben meer aanvallende intenties en dat wordt na een goed uur voetballen beloond. Jesse Lipsius wordt in de 16-meter neergehaald en Bryan de Bruin benut deze penalty (2-3). Alphia blijft de aanval zoeken en in de 65e minuut is het Vincent Hoogervoorst die de gelijkmaker (3-3) op het scorebord zet. Na deze gelijkmaker is een speler het niet eens met de scheidsrechter en krijgt 2x een gele kaart voor aanmerking op de leiding. Alphia staat de laatste 25 minuten dus met een man meer op het veld. Alphia ruikt bloed en probeert een voorsprong te forceren. Maar uit een spaarzame aanval van de bezoekers wordt de bal opeens in het Alphia doel gekopt (3-4). Er staan dan nog een 10-tal minuten op de klok en Alphia moet weer vol op de aanval spelen. In de 84e minuut lijkt Bryan de Bruin de gelijkmaker te scoren. Met een prachtige boogbal verschalkt hij de Blauw Zwart doelman, maar op de lijn staat nog een verdediger die met een prachtige actie de bal uit de kruising tikt. Gevolg, geen doelpunt maar een penalty en nog een rode kaart voor Blauw Zwart. Vincent Hoogervoort neemt dan nog plaats achter de bal en schiet deze vervolgens tegen de touwen (4-4). In de laatste minuten van de wedstrijd beslist Alphia de wedstrijd alsnog. Bryan de Bruin en Bas Hazenbroek schroeven de score voor Alphia op naar een 6-4 overwinning.

Trainer Angelo Leverock was na afloop niet te spreken over de instelling van de eerste helft, maar vond dat de jongens op karakter deze overwinning alsnog in de tweede helft hebben binnengehaald. Door deze overwinning heeft Alphia toch een mooie start in de 3e klasse en is de ploeg na drie wedstrijden nog ongeslagen.

Volgende week komt Alphia niet in actie. De uitwedstrijd tegen Bsc'68 is uitgesteld naar het inhaal weekend van 10 november vanwege het 50 jarige bestaan van Bsc'68 komend weekend. Op 20 oktober komt Vvsb op bezoek op sportpark De Bijlen. Deze wedstrijd zal om 14:30 uur worden afgetrapt. De spelers en technische staf rekenen dan weer op uw support. Midweeks komt Alphia nog wel in actie voor de Rabobank LAV Cup. Dinsdag 9 oktober komt het Oegstgeeste Asc op bezoek bij Alphia. Deze wedstrijd zal om 20:00 uur worden afgetrapt.