67'
... (intikker)

3e klasse A

1 december 2018 14:30

Alphia stapte dit weekend als winnaar van het veld tijdens de Alphense Derby Alphia - Zwammerdam. Sinds 2011 hadden beide teams niet meer in competitieverband tegen elkaar gespeeld en vanuit beide kampen werd er naar deze wedstrijd gekeken. Alphia heeft als promovendus een goede start gemaakt in deze derde klasse en van Zwammerdam kan je zeggen dat ze een vlase start hebben gemaakt. Beide teams maakte er een leuke derby van, waarin Alphia de eerste helft de betere was en Zwammerdam de tweede helft.

Beide teams begonnen aardig aan deze wedstrijd en kregen allebei diverse kansen. In de 10e minuut kreeg Alphia een goede mogelijkheid, maar een tehoog opgestoken been voorkwam een doelrijpe actie. De scheidsrechter vond deze actie te zwaar voor een penalty en besloot te kiezen voor een indirecte vrijetrap een meter op twee voor de doellijn. Er voltrok zich een groene muur op de doellijn, maar Vincent Hoogervorst vond toch een klein gaatje en scoorde zo de 1-0. Niet veel later na de openingstreffer kreeg Zwammerdam een geweldige kans op de gelijkmaker, maar de bal kon nog net van de doellijn gered worden. In de 38e minuut verdubbelde de Alphianen de voorsprong. Remco Zuijdervliet werd in de 16 meter naar achteren getrokken en de bal belande op de strafschopstip. Opnieuw was het Hoogervorst die de trekker overhaalde en zo de 2-0 op het scorebord zette. Hierna controleerde Alphia de wedstrijd. In de 40e minuut zagen de toeschouwers de twee mooiste momenten van de wedstrijd. Zwammerdamer Reijer Peters zorgde voor een spectaculaire omhaal en Alphia doelman Robbert Plug voorkwam met een fantastische redding de 2-1 en dierdoor zochte beide teams de kleedkamer op met een 2-0 ruststand.

In de tweede helft liet Zwammerdam zien dat ze wel iets te laag op de ranglijst staan. Alphia werd achteruit gedrongen en de bezoekers legde de gastheren hun spel op. In de 67e minuut scoorde Zwammerdam de aansluitingstreffer. Koen Woudenberg zag zijn schot nog tegen de paal komen, waarna Jordi de Groot de 2-1 wist te scoren. Zwammerdam leek terug in de wedstrijd, maar had veel krachten verspeeld. Hierdoor kreeg Alphia weer grip op de wedstrijd en kon het vlak voor tijd de overwinning veilig stellen. Jake van Rijn zorgde op aangeven van Pascal Hellingerwerf voor de bevrijdende 3-1.

Volgende week reist het oranje gezelschap af naar De Zilk, waar koploper Van Nispen dan de tegenstander is om 14:30 uur. Spelers en technische staf hoopt dan weer op een grote supportersgroep, want ze zullen de steun hard nodig hebben.