...
32'

3e klasse A

27 oktober 2018 14:30

Dit weekend stonden in Leiden twee ploegen tegenover elkaar die nog niet verloren hadden. Het gefuseerde Sporting Leiden (vv Leiden en Rijnland) en Alphia namen het sinds jaren weer tegen elkaar op. Leiden - Alphia waren altijd sportieve westrijden maar wel op het scherpts van de snede. Alphia begon deze middag niet scherp aan de wedstrijd en het duurde dan ook ruime een half uur voordat de oranjehemden iets meer in de wedstrijd kwamen. Maar in dat eerste half uur hadden de gastheren al een gat geslagen met Alphia. In de 12e minuut opende Sporting Leiden de score en in de 32e minuut werd de voorsprong verdubbeld. Hierna leken de Alphianen wakker en kwamen meer in de wedstrijd. Nog voor het rustsignaal kreeg Alphia een goede kans op de aansluitingstreffer. De puntgave voorzet van Bryan de Bruin kon helaas niet tot doelpunt worden omgezet. Hierdoor gingen beide ploegen met 2-0 naar de kleedkamers.

In de tweede helft speelde Alphia het grootste gedeelte op de helft van Sporting Leiden. Na een goed uur spelen was het Bryan de Bruin die de 2-1 scoorde en hadden de Alphainen nog een half uur de tijd om iets aan de achterstand te doen. Helaas werd het overwicht in de wedstrijd niet uitgedrukt in meer doelpunten waardoor de wedstrijd in een 2-1 nederlaag eindigde.

Volgende week hebben de mannen van Angelo Leverock een nieuwe kans. Dan komt één van de kampioenskandidaten naar sportpark De Bijlen. Nieuwkoop verloor dit weekend zelf ook bij Be Fair (2-1) en staat met evenveel punten, maar een wedstrijd meer gespeeld op de 6e plaatst. Aftrap volgende week zaterdag is om 14:30 uur.