35'

4e klasse 13

27 oktober 2018 8:30

Dennis Vondeling

De herfst is volop ingetreden en de jongens en dame van JO8-1 staan in de stromende regen in te schieten. Na een vrije week is het jongste team van Alphia strijdbaar en klaar om te knallen.

Vlak voor de aftrap gaat het weer opeens meewerken en zien we blauwe lucht verschijnen. Fijn voor de jonge spelertjes en minstens zo fijn voor hun ouders.

Alphia trapt de bal af en al gauw passt de kleine, maar o zo snelle Tariq op Ryvano. 1-0! Dat schiet lekker op. De jongens van ARC geven niet zo snel op en staan binnen no-time klaar voor de aftrap. De  bal wordt teruggespeeld naar de keeper, alwaar Tariq de bal onderschept en direct de bal in het doel knalt!

Onze jongens en meid zijn goed bezig.

En waar verschillende eerdere tegenstanders al hebben opgemerkt: ‘Dat meisje van Alphia, voetbalt als een echte kerel’, zo merkt ook ARC dat Joelle een echte pitbull is. Totaal niet bang voor de jongens van ARC die soms echt een stuk groter zijn, pakt Joelle de bal af en scoort. 3-0!

ARC trapt af en via een mooie solo is onze keeper helaas kansloos. 3-1.

Na de eerste time-out blijft het team van Alphia op stoom. Keeper Gijs trapt de bal uit richting Aydin, Aydin dribbelt met de bal en schiet. ARC is niet voor één gat te vangen en de keeper houdt het schot tegen. Maar ze hebben niet gerekend op Luka. Hij let goed op, gaat er met de bal vandoor, geeft een mooie pass af op Ryvano en wie al wedstrijden van het jongste team van Alphia gezien heeft, kan het al wel raden. Ryvano maakt hem prachtig af en het staat 4-1.

De wedstrijd gaat verder en Kyann schiet prachtig op het doel. De keeper houdt de bal nét tegen, maar de rebound is voor Tariq. De bal schiet met een streep in de rechterhoek, 5-1 voor Alphia.

De keeper heeft het niet heel druk vandaag, maar voetbalt toch lekker mee. Hij schiet de bal uit, direct op Ryvano en die knalt hem in één keer rechts in het doel. 6-1.

ARC laat het er niet bij zitten en gaat vol in de aanval. Tariq is het daar niet mee eens en stopt de aanval af. Vervolgens toont hij een prachtige solo aan het publiek, dribbelt langs de lijn en schiet. Raak! 7-1.

RUST

ARC trapt de bal af en stoomt direct richting het doel van Alphia. Er wordt hands gemaakt en dus krijgt ARC een penalty. Deze wordt prachtig in de linkerhoek geschoten en dus staat het 7-2.

Joelle en Kyann vechten samen voor de bal en het lukt ze om de bal af te pakken van ARC. Joelle passt naar Mitchell, Mitchell loopt door en geeft een prachtige voorzet vanaf de achterlijn, Luka knalt hem er keihard in. Wat een mooie aanval, wat een teamwork! Alphia staat 8-2 voor.

Maar dat is nog niet alles. Er komt ook een 9e doelpunt aan. ARC speelt een bal voor de keeper langs en dat hoef je Aydin geen 2x te zeggen. Hij straft dit gelijk af en scoort! Aydins eerste goal voor de JO8-1 en hij is supertrots.

We sluiten de wedstrijd af met de 10-2 op naam van Joelle. Ze wordt getackeld en verdient een vrije trap. Ze besluit hem zelf te nemen en hij is raak!

Na de wedstrijd waren we nog getuige van een mooie penaltyreeks, met als hoogtepunt een streep in de linkerhoek van Mischa! Goed gedaan JO8-1!

Volgende week speelt ons jongste team uit in Leiden. We houden jullie op de hoogte.