Alphia 1

4 - 1

LSVV'70 1

16 oktober 2018 20:00

Alphia heeft dinsdagavond de tweede wedstrijd in de LAV Cup met 4-1 gewonnen van Lsvv'70, de tegenstander waar we in juni dit jaar streden voor promotie naar de 3e klasse. De uitslag doet vermoeden dat Alphia een gemakkelijke avond had, maar niets was minder waar.

De Alphainen begonnen goed aan de wedstrijd maar zakte gedurende de eerste helft ver weg. Zo was het dat de bezoekers op een 0-1 voorsprong konden komen na een half uur spelen. Het resterende deel van de eerste helft kregen de bezoekers nog een aantal kansen maar wisten deze niet om te zetten in doelpunten, waardoor beide teams met een 0-1 stand de kleedkamers opzochten.

In de tweede helft herpakte Alphia zich en liet het spel zien zoals de technische staf graag wilt zien. Toch kwamen de Alphianen nog twee keer goed weg doordat Lsvv'70 het alluminium boven de Alphia doelman raakte. In de 52e minuut was het Vincent Hoogervoorst die, vanuit een corner, de gelijkmaker uit het scorebord zette. In de 70e minuut kwam Alphia voor het eerst deze wedstrijd op voorsprong. Een fraaie stiftbal van Bryan de Bruin belande in het Lsvv'70 doel. Hierna moesten de aanwezige supporters wachten tot de slotfase waarin Alphia de wedstrijd definitief besliste. In de 89e minuut was het Nando Meijer die de 3-1 scoorde en het laatste doelpunt werd in de 90e minuut door Sander Egberts op het scorebord en wedstrijdformulier gezet.

Door deze overwinning staan de oranjehemden op de eerste plek in deze poule met zes punten uit twee wedstrijden. de volgende wedstrijd voor de ALV Cup staat op dinsdag 30 oktober op het programma. Dat komt competitie genoot Sporting Leiden naar sportpark De Bijlen. Deze wedstrijd zal om 20:00 uur aanvangen.