88'
Bryan de Bruin (intikker)
Assist: Nando Meijer

26 februari 2019 20:00

Alphia heeft zich afgelopen dinsdag geplaatst voor de 1/4 finales van de LAV Cup. In de reguliere speeltijd waren beide teams aan elkaar gewaagd en stond er een 3-3 eindstand op het scorebord. Penalties moesten deze avond dus een winnaar aanwijzen. De Alphianen waren net even iets koelbloediger hierin en wonnen met 4-5. Beide teams begonnen flitsend aan de wedstrijd en dat resulteerde in het eerste kwartier al in drie doelpunten. FC Lisse nam in de derde minuut al de leiding. In de negende minuut zorgde Nando Meijer weer voor de gelijkmaker. Niet veel later kwam FC Lisse weer op voorsprong (2-1). In de 18e minuut werd het spel tijdelijk stilgelegd, voor het er nu naar uitziet een gebroken sleutelbeen bij Sander Egberts. Na de onderbrekeing ging de wedstrijd verder en kwamen de gatsheren na een half uur spelen op een 3-1 voorsprong. Nog in de eerste helft zorgde Remco Zuijdervliet voor de aansluitingstreffer (3-2) en met deze stand gingen beide teams de kleedkamer opzoeken.

In de tweede helft ontstond er ook een leuke wedstrijd, waarbij beide teams mogelijkheden kregen om te scoren. Echter scoorde beide teams niet meer. In de slotfase na een alles of niets offensief was het Bryan de Bruin die alsnog de 3-3 op het scorebord schoot. Penalties moesten nu dus een winnaar gaan bezorgen. Remco Zuijdervliet, Daniel Buynink, Bryan de Bruin, Kelvin Hoogendoorn en Bas Hazenbroek waren voor Alphia trefzeker. De laatste vijfde penalty werd door FC Lisse gemist zodat Alphia zich dus plaatste voor de 1/4 finale.

Deze wedstrijd zal ergens in maart gespeeld worden op Sportpark De Bijlen tegen de winnaar van de wedstrijd Voorschoten'97 (zon) en Uvs.