53'
Berend Verdoes
69'

30 maart 2019 14:30

Afgelopen zaterdag stond de 1/4 finale voor de Rabobank LAV-Cup tussen Alphia en Uvs op het programma. Voorafgaand aan deze wedtrijd werd deze wedstrijd als interessant bestempeld. Alphia wilde wel eens zien hoe ze het tegen een ploeg uit de 2e klasse zou doen. Dan is het Leidse Uvs wel een mooie krachtmeting. De leidenaren staan in de 2e klasse op een mooie 2e plaats en doen nog volop mee voor promotie.

Op een zonovergoten sportpark en onder toeziend oog van ongeveer 250 toeschouwers begonnen beide teams om 14:30 uur aan de wedstrijd. Uvs drukte de Alphianen direct achteruit en in de derde minuut was het al raak voor de Leidenaren. Thom de Vries schoot de bal in de korte hoek achter doelman Piket (0-1). Alphia moest duidelijk nog in het ritme komen. Uvs wilde de wedstrijd snel in het slot gooien, maar de kansen die men kreeg werden gekeerd door doelman Thomas Piket. Na een kwartier kreeg Alphia grip op de wedstrijd en kon het zelf ook aan kansen gaan denken. In de 17e minuut was het Nando Meijer die op aangeven van Bryan de Bruin de 1-1 scoorde. Alphia kreeg meer ruimte op het veld en werd sterker. In de 24e minuut was het Daniel Buijnink die de 2-1 binnen kopte. Beide teas kregen in deze fase van de wedstrijd een aantal mogelijkheden. Maar de beide keepers en lat stonden succes in de weg. In de 39e minuut was het dan wel raak. Daan van der Zwaarn zette de bezoekers op 2-2. Dit was nog niet het laatste doelpunt van deze zeer vermakelijke 1e helft. In de 43e minuut was het Nando Meijer die op fantastische wijze de bal achter de Uvs doelman kopte en Alphia op een 3-2 voorsprong zette. Met deze stand werd ook de rust bereikt.

Ook de tweede helft was voor het publiek vermakelijk. Uvs zette Alphia weer onder druk en de oranjehemden moesten er alles aan doen om de voorsprong te behouden. In de 53e minuut was het verzet gebroken en kon Berend Verdoes de 3-3 binnen schieten. Alphia ging hierna diverse wissels toepassen, maar de oranjehemden bleven standhouden. In de 69e minuut was het Daan van der Zwaan die zijn tweede van de middag en de 3-4 op het scorebord zette. In de slotfase probeerde Alphia nog van alles om de 4-4 nog te maken. Maar helaas deze goal mocht voor de oranjehemden niet meer vallen en zo werd er met opgeheven hoofd afscheid genomen van de Rabobak LAV-Cup.

Angelo Leverock was een tevreden man na afloop. ,,We hebben het UVS moeilijk kunnen maken en dat was de bedoeling. Het is jammer dat de 3-3 te snel viel. Als we het langer vol hadden kunnen houden dan hadden zij meer moeten gaan forceren. Dat neemt niet weg dat ik ook heb gezien dat we het na rust nog maar moeilijk konden belopen. Geen schande natuurlijk, want zij spelen mee om de prijzen in de tweede klasse. Dit is voor ons weer een goede leerschool geweest. Niet enkel deze pot nemen we mee, maar we speelden wel meer nuttige duels. Daarom zijn we er volgend seizoen zeker weer bij. Dit toernooi is voor ons een meerwaarde.”

Volgende week speelt Alphia weer voor de competitie. Dan gaan de oranjehemden op bezoek bij het Leidse Lugdunum. De Leidenaren hebben twee punten meer dan Alphia, dus het beloofd een mooie pot te gaan worden. De wedstrijd zal om 14:30 uur aanvangen.