...
74'

3e klasse A

1 februari 2020 14:30

Waar in de seizoensopening Alphia op eigen veld Be Fair de baas was (3-0), waren de oranjehemden dat dit keer in de uitwedstrijd in Waddinxveen ook. Alphia start de wedstrijd met de wind in de rug en neemt vanaf de aftrap gelijk het initiatief. Alphia krijgt een aantal goed kansen en ziet Killian Bouwhuis dicht bij de openingstreffer is. Een mooie voorzet wordt door Killian snoeihart op de lat gekopt. Het duel lijkt naar een 0-0 ruststand te gaan. Maar in de 43e minuut geeft de scheidsrechter (ten onrechte geeft hij later toe) een penalty aan Be Fair en zo lijken de gastheren met een 1-0 stand de rust in te gaan. Maar Killian Bouwhuis zorgt met een mooie afsandsschot toch nog voor de gelijkmaker voor de rust.

De tweede helft begint Alphia furieus. Direct na de rust zet Aatif el Bouny met een kopbal de stand op 1-2 en in de 50e minuut krijgt Alphia ook een penalty (handsbal). Bryan de Bruin schiet vanaf de 11-meter stip raak en zo staat Alphia opeens op een riante 1-3 voorsprong. Be Fair doet er nog van alles aan om tot een aansluitingstreffer te komen, maar Robbert Plug laat zijn meer waarde deze middag zien. Hij zorgt ervoor dat Be Fair niet dichterbij komt. In de 80e minuut is het Vincent Hoogervorst die de genade klap geeft voor Be Fair. Met een afstandsschot gooit hij de wedstrijd op slot en zet de 1-4 eindstand op het scorebord.

Een prima teamprestatie zegt Alphia trainer Angelo Leverock na afloop van de wedstrijd. Volgende week spelen de Alphianen weer op hun eigen sportpark De Bijlen. Dan komt CVC Reeuwijk op bezoek waar de Alphianen een appletje mee te schillen hebben. Eerder in het seizoen werd er in Reeuwijk met 3-1 verloren. Kom het spectakel volgende week aanschouwen. De wedstrijd zal om 14:30 uur worden afgetrapt.