90'

3e klasse A

7 maart 2020 14:30

M.G.L. (René) Sinke

Het seizoen voor Alphia wordt in ieder geval na de reguliere competitie verlengt met de nacompetitie voor promotie naar de 2e klasse. Afgelopen zaterdag wist Alphia dat het zelf moest winnen van FC Oudewater en moest hopen dat concurrent VVSB punten zou morsen thuis tegen CVC Reeuwijk. Rond 16:30 uur werd alles duidelijk. Alphia won zijn wedstrijd moeizaam van FC Oudewater (2-0). De verbinding met Noordwijkerhout was moeizaam, want in de app-groep van de 3e klasse bleef het lang stil met de uitslag van VVSB - CVC Reeuwijk. Uiteindelijk was het de voetbal.nl app die het verlossende antwoord gaf en liet zien dat VVSB met 3-3 gelijk gespeeld had tegen CVC Reeuwijk. En zo kon er in het clubhuis van Alphia, waar Sonny Griffin de feeststemming er al inbracht, alsnog een feestje losbarsten.

De Alphianen begonnen moeizaam deze middag tegen FC Oudewater, die aan een goede opmars bezig waren. De bezoekers hadden de eerste helft de betere kansen en Alphia mocht zijn sluitpost Boas Vet danken dat hij zijn doel schoon hield. In de slotfase van de eerste helft kwam Alphia ineens op voorsprong. In een spaarzame aanval lag Killian Bouwhuis de bal breed op Aatif el Bouny die zo vrij eenvoudig de bal in het lege doel kon schuiven (1-0).

In de tweede helft kwam Alphia goed uit de startblokken. De Alphianen wilde de wedstrijd snel beslissen maar verzuimde steeds om de 2-0 te maken. Na een goed uur spelen leek Daniel Buynink alleen op de keeper af te gaan, maar werd uiteindelijk gestuit. Een terechte rode kaart en Alphia met een man meer op het veld. Alphia drong na deze fase nog meer aan maar de bevrijdende 2-0 bleef uit. Hierdoor bleef het voor de toeschouwers billenknijpen tot het eind van de wedstrijd. In de 90e minuut kwam uiteindelijk toch nog de bevrijding. Bryan de Bruin tikte de 2-0 binnen en nu was het afwachten wat de uitslag in Noordwijkerhout was. De conclusie van trainer Angelo Leverock na afloop was duidelijk: “Als je slecht speelt en drie punten haalt doe je het goed, zeker als je daarmee de 2e periode binnen haalt.

Volgende week staat er een nieuwe wedstrijd op de planning. Dat gaat Alphia naar het Leidse Lugdunum. Eerder dit seizoen werd er thuis met 2-2 gelijk gespeeld. De Alphianen hebben dus nog een appeltje te schillen met de Leidse tegenstander. Hopelijk reizen vele Alphianen dus weer mee naar de Kikkerpolder II in Leiden. De wedstrijd zal daar om 14:30 uur in gang gezet worden.