3 - 0

Be Fair 1

3e klasse A

21 september 2019 14:30

Alphia is de competitie voortvarend gestart tegen Be Fair. De voorbereiding van Alphia was niet echt hoopgevend en vele supporters waren benieuwd in deze seizoen opening tegen een voor het kampioenschap gaande Be Fair. Alphia speelde vanaf het begin goed en zette de tegenstander direct vast. De bezoekers liepen achter de bal aan en Alphia kreeg een aantal goede mogelijkheden om de score te openen. Paal en lat stonden de oranjehemden nog in de weg in deze openingsfase. Ook de grensrechter van Be Fair was in deze eerste helft scherp met het vlaggen voor buitenspel (Zelfs de VAR kon het niet waarnemen). Maar op slag van rust kreeg Alphia dan toch de verdiende voorsprong. Daniel Buynink kopte de bal uiteindelijk achter de Be Fair doelman. Met deze minimale voorsprong zochten beide teams uiteindelijk de kleedkamers op.

In de tweede helft pakte Be Fair het initiatief. De bezoekers kwamen wat meer voor het Alphia doel, maar echt gevaarlijk werden de bezoekers niet. Na een goed kwartiertje nam Alphia de wedstrijd weer in handen. In de 70e minuut besliste Alphia de wedstrijd. Daniel Buynink werd met een prachtige steek pass vrij voor de doelman gezet en Daniel omspeelde de doelman en zag zijn bal tergend langzaam over de doellijn gaan en zo de 2-0 op het scorebord komen. Alphia speelde daarna de wedstrijd uit en mocht in de slot seconde van de wedstrijd zelfs nog een keer scoren. Rank Veelenturf ontsanpte aan buitenspel en bediende Killian Bouwhuis die de 3-0 mocht maken.

Al met al een goed begin van de competitie na een kwakkelende voorbereiding. Volgende week gaan de Oranjehemden op bezoek bij het onbekende Nieuw Vennepse VVC, dat dit weekend een pakslaag kregen bij Sporting Leiden (7-0). De wedstrijd in Nieuw Vennep zal om 14:30 uur beginnen.