5 - 3

RCL VE3

2e klasse 1

5 oktober 2019 14:30

Voor de Veteranen II is het oktobermaand RCL maand. Vandaag was op de Bijlen RCL VE3 de tegenstander, over twee weken hun VE2 en drie weken de bekerwedstrijd tegen RCL VE1. Scheidsrechterbobo Kamping had Piet extra rust gegund na de Leidse 3 oktober, dus werd er gezocht naar een vervanger. Marcel 'oerend' Hart was vorige week op stage bij Alphia VE1, maar was bereid de fluit te hanteren. Coach Stef had weer gepuzzeld, en dit maal mochten Patrick, Nicky en Andres het bankje warmhouden. De Leiderdorpse tegenstander was een onbeschreven blad, aangezien zij dit seizoen nieuw zijn in het veteranenvoetbal. Behalve een paar dikke nederlagen in de eerste twee competitiewedstrijden en een slecht bekertoernooi, wisten de oranjehemden niks van deze tegenstander. Wellicht wat onderschatting, want de thuisploeg had het niet makkelijk. Sterker nog, scheidsrechter Hart (keurig in het zwart, Jules Deelder zou trots zijn) wees al snel naar de stip. Niet voor Alphia, maar voor RCL. Die penalty werd geruisloos langs Sander in de goal geschoten en even later was het 0-2. Uit het niets werd door een prachtige goal van Johan 1-2, maar door een counter werd het 1-3. Gelukkig wist Carlo met een krachtige kopbal in de bovenhoek vlak voor rust de achterstand te verkleinen. Om nog te winnen, moest er in de tweede helft wel uit een ander vaatje getapt worden. Nicky had inmiddels onze Spaanse stier Diego, weer terug na een lange afwezigheid, vervangen. Andres ging op zijn nu vertrouwde positie van laatste man spelen en Patrick verving Dennis (die mocht niet te laat op zijn eerste zaterdag bij zijn nieuwe werkgever komen). Met meer beleving en goed voetbal werd RCL teruggedrongen. John Prins, verdedigend wel eens een steekje laten vallen, had een zuurstoffles op zijn rug en bleef maar opstomen. Twee van die voorzetten werd tien minuten voor tijd binnengekopt door Carlo en Michel, zodat de Veteranen II op voorsprong kwamen. Tussendoor had scheidsrechter Hart op onbegrijpelijke wijze een directe vrije trap van Andres afgekeurd. Vlak voor tijd liet Michel zien waarom hij een echte spits is, en schoot bij een 2 tegen 1 situatie de bal genadeloos tegen de touwen. Het laatste wapenfeit was Hart, die de sportieve wedstrijd tot een goed einde floot. Doordat Jodan Boys en (of je) Sportlust tegen elkaar gelijkspeelden, pakte de Veteranen II ook nog eens de koppositie. Volgende week staat de kraker tegen de nummer 2 Sportlust op het programma. Hopelijk kan de goede lijn van de competitestart worden doorgetrokken .