4e klasse 04

30 november 2019 15:00

Zaterdag 30 November 2019

Het is voor de gebroeders Jordi en Fabian Wentink een vroege zaterdag want de mannen staan klaar voor hun bardienst!
Vandaag staat er voor onze mannen een ”late” wedstrijd want we spelen pas om 15:00 uit tegen Sportlust ‘46.
De bespreking volgt en daar word nog maar eens aangekaart dat als je bovenaan staat iedereen van je wil winnen en dat je scherp aan de wedstrijd zal moeten beginnen, zeker tegen deze onberekenbare tegenstander.
De boodschap is duidelijk want wij willen vooral in balbezit zijn en zal er dus druk gezet moeten worden als de eerste bal gespeeld is.

Na een goeie voorbereiding worden in de kleedkamer nog even de puntjes op de i gezet en kunnen de mannen het veld op, de eerste 5 minuten is een beetje aftatsten en daarna word vol druk op de tegenstander gezet en gaat de wedstrijd echt beginnen, na een aantal flitsende combinatie’s en snel “tiki taka” spel domineerd Alphia 2 het eerste half uur, het ziet er goed uit en de mannen belonen zichzelf in de 21e minuut door een flitsende combinatie die begint vanaf de zijkant en dwars door de verdediging gespeeld word door Anthony Blokland en Thijs van Egmond mag aanleggen voor de verdiende 0-1, dit geeft de spelers een boost en nog geen 2 minuten later is het dan ook al 0-2 Stan van den Hoff schiet de bal vanaf de zijkant binnen. Door deze vroege 0-2 verloren ze even de concentratie en werd sportlust iets gevaarlijker maar onze sluitpost Fabian Wentink houd ons in de wedstrijd, langzaam aan pakken we het weer op en in de 41e minuut is het weer raak en scoort wederom Stan van den Hoff na goed druk zetten van Jake van Rijn, daarna blijven er toch wel foutjes komen in de ploeg wat resulteerde in een vrije trap van Sportlust die in eerste instantie goed gehouden word door Fabian maar door zijn enthousiasme neemt hij de tegenstander mee en de scheidsrechter beloond de thuis ploeg met een penalty dit is dan ook een buitenkansje die sportlust ook benut, dit is ook meteen de ruststand.

Tijdens de rust werd nog maar even duidelijk gemaakt aan elkaar wat de doelstelling voor dit seizoen is daar waar de sfeer in de kleedkamer goed is en het team elkaar complimentjes geeft en ze peppen elkaar weer op voor de 2e helft.
Jerry van Elsen geeft de mannen mee dat de 2e helft gelijk scherp begonnen moet worden en dat ook de kleine foutjes eruit moeten.
Helaas begint de 2e helft iets stroever dan de 1e helft maar in de 56e minuut kwam de verlossende 1-4, via de zijkant was Mounir el Bouny weer op snelheid langs zijn man gegaan maar werd net voor de goal gestopt, gelukkig was Anthony Blokland erbij en die kon zichzelf vrijspelen en Robin Tol keurig bediend en die kon de 1-4 maken.
Dan is het een kwestie van uitspelen want de marge is prima.
Het is inmiddels minuut 70 als dan ook de 1-5 nog gemaakt word, Na een goede uittrap van Fabian Wentink gingen Jake van Rijn en Mounir el Bouny op de keeper af en hernia Jake van Rijn die bal opzij legt en zo de goal kado geeft aan Mounir el Bouny.
Ook deze 3 punten gaan weer mee terug naar Alphen en het was een zeer goede en leuke wedstrijd om te kijken waar het collectief van Alphia2 zich weer van zijn beste kant heeft laten zien aldus een zeer blije Jerry van Elsen.
Volgende week staat voorlopig de laatste wedstrijd voor de winterstop op het programma en gaan de mannen van Alphia 2 het opnemen tegen Bernardus2.