Alphia 2

4e klasse 04

9 november 2019 14:15

9 November 2019

Het is een natte, druilerige, koude zaterdagochtend en gelukkig spelen wij in de middag als het waarschijnlijk droog is, op het programma staat de wedstrijd tegen ARC 7
we verzamelen om 12:45 bij Alphia want dan kunnen we de bespreking gewoon op de club doen.
Toni en Sas zorgen ervoor dat de kledingtas en ballen klaar liggen en Jerry kan dan beginnen met de bespreking.
We halen nog even de wedstrijd terug van vorige week tegen TAVV en hoe goed er gevoetbald werd maar ook de wedstrijd tegen
zwammerdam word nog even aangehaald.
De opstelling word bekend gemaakt en de belangrijkste punten zijn besproken en dan kunnen we naar ARC vertrekken.
Om 14:15 staat de wedstrijd gepland en we hebben kleedkamer 22, helaas zijn wij niet de enige die in deze kleedkamer zitten want er staan al tassen van een andere groep, we kleden ons om en gaan richting het veld om warm te lopen.
Helaas zijn alle velden bezet en moeten we helemaal achterin de warming up gaan doen het is niet optimaal maar ja het is niet anders.
We gaan na de warming up nog even terug naar de kleedkamer maar die zit inmiddels vol met spelers van Nieuwkoop ook dit is niet optimaal maar zoals ik net al zei; het is niet anders.
Om 14:15 trappen we af en we merken dat dit een stevig potje gaat worden want binnen de eerste minuut word Faissal door een vliegende tackle onderuit geschopt op de rand van de 16 meter, de scheids vind het een vrije trap maar er word geen kaart getrokken, daar waar rood misschien wel te vroeg zou zijn geweest maar aan de andere kant ook wel terecht zou zijn geweest.
Vanuit ARC kant is de toon gezet en het zal dus niet vanzelf gaan vandaag.

Het is rond de 20e minuut als ARC een vrij trap krijgt op de rand van onze 16 meter, de speler die hem neemt richt op de 2e paal maar de bal word onderweg veranderd van richting en het laat Fabian nagenoeg kansloos en de thuisclub staat 1-0 voor, op de een of andere manier gebeurd er nu iets in het team en we komen niet aan voetballen toe, daar heeft de scheidsrechter ook een groot aandeel in want 2 overduidelijke penalty's worden om de meest vage reden niet gegeven.
We gaan de kleedkamer in met een 1-0 ruststand en we weten allemaal waar het aan ligt maar kunnen het voetballend voorlopig nog niet oplossen.
Na de peptalk van Jerry is het tijd voor de 2e helft, iedereen weet wat er verwacht word dus iedereen gaat weer vol goede moed het veld op.
De 2e helft word er eigenlijk niet beter op helaas, de mannen lopen vooraal tegen zichzelf te voetballen alhoewel we nog wel kansen krijgen om te scoren maar dit is zo'n wedstrijd waar de bal er gewoon niet in wil, en zo'n wedstrijd waar je uiteindelijk je Fabian (onze keeper) uitroept tot de man van de wedstrijd, want hij houd ons een paar keer goed in de wedstrijd als ARC weer een counter had.
Na nog een paar dwalingen van de scheidsrechter weet je gewoon dat het een verloren pot is.
Alphia 2 verliest uiteindelijk deze wedstrijd met 1-0, daar waar dit echt niet nodig was.

Volgende week speelt Alphia 2 weer een thuiswedstrijd tegen ASW en dan zullen alle kreukels weer glad gestreken moeten zijn en zullen de mannen hopelijk weer dezelfde inzet en hetzelfde voetbal laten zien als tegen TAVV want vandaag was helaas niet goed genoeg.