16 November 2019

Het is een frisse zaterdagmorgen als de mannen van Alphia 2 zich verzamelen bij de club.
Iedereen weet dat vandaag de goedheilig man weer aankomt in Alphen aan den Rijn, maar vandaag worden er geen kadootjes weggegeven door onze mannen, althans dat is de opdracht van vandaag.
Na het onnodige verlies van vorige week, zijn op de 2 trainingsdagen weer even de puntjes op de i gezet en alle koppies staan weer dezelfde kant op.
Vandaag speelt Alphia2 tegen ASW1 dit is een tegenstander die we eigenlijk nog niet zo goed kennen maar is wel een tegenstander om rekening mee te houden want dit is ook 1 van de ploegen die hoge ogen wil gooien in deze competitie.
De mannen van Jerry van Elsen en Sascha Broekhuizen hebben dan ook mee gekregen om vandaag weer als team te gaan spelen en als collectief, want verliezen doen we met 17 man en winnen natuurlijk ook, na deze mededeling is het tijd om de kleedkamer in te gaan, daar waar alles weer netjes klaar gelegd is door Toni van Trier om ons voor te bereiden op de wedstrijd. Het wachten is nog op onze vaste hulpscheidsrechter Jasper Meyer maar ook die is in aantocht en dan is de staf weer compleet.

Het is klokslag 12 uur als onze scheidsrechter dhr. van Zelst af fluit voor het begin van de eerste helft, het is natuurlijk even aftasten maar zoals ik al zei is er vandaag geen tijd voor  kadootjes en onze mannen beginnen dan ook zeer goed aan de wedstrijd, er word goed druk gezet wat al vrij snel resulteerd in bal bezit voor de Alphianen.
Na 5 minuten word Stan van het Hoff weggestuurd en hij komt 1 op 1 met de keeper maar helaas gaat deze kans verloren.
Jerry van Elsen heeft in een onderonsje tegen Stan van het Hoff gezegd dat hij niet meer moet voetballen met de rem erop maar lekker vrij moet gaan voetballen, en dit is niet tegen dovemansoren gezegd want amper 3 minuten na de eerste kans, word Stan van het Hoff weer weggestuurd door Jake van Rijn en dit keer is het wel raak! 1-0
De Alphianen merken dat het vandaag wel eens een mooie dag zou kunnen worden en ze blijven druk uitoefenen op de verdediging van ASW, en vaak succesvol want in de 15e minuut is het alweer raak voor Stan van het Hoff, na een prima voorzet van rechts van Mounir El Bouny 2-0!!
Daarna nemen de mannen een klein beetje gas terug en zo word dit ook de ruststand.
Het is tijd voor een warme kop thee en een lekker stukje fruit!!!

Na hier en daar wat tactische aanpassingen is het tijd voor de 2e helft.
Het is trouwens altijd leuk als je thuis speelt dat je dan ook de “oude jeugd” van Alphia langs de kant van het veld ziet staan, en natuurlijke al onze andere vaste toeschouwers.
De opdracht voor de 2e helft is simpel en dat is snel de 3-0 maken want ASW zal meer risico moeten gaan nemen en daardoor komt er meer ruimte om te voetballen en zeker achter de verdediging zal meer ruimte vrij komen.
Het duurt daarom ook niet heel lang, we zitten in de 51e minuut als Thijs van Egmond de bal langs de zijlijn mee geeft aan Mounir El Bouny die zichzelf met 1 prachtige simpele schijnbeweging vrij speelt en zijn weg naar het doel vrij is om 1 op 1 te komen met de keeper en deze koelbloedig afrond en dus die gewenste 3-0 op het scorebord zet, en dan is het pas de 51e minuut en hebben we het mooiste nog niet gehad.

Ik kan niet anders zeggen dan dat er nog steeds als een goed collectief gespeeld word ook achterin met het centrale duo Thorsten van Trier en Mees van Zuuren en aan de zijkanten Joël Broekhuizen en Jordi Wentink die de buitenspelers compleet ongevaarlijk maken.
Er wordt weer een mooie aanval opgezet vanuit het middenveld met Delano Bek als controleur  hij ziet een gaatje en helaas gaat deze bal uit via een ASW speler, ook hier hebben wij tegenwoordig een goed wapen want Jake van Rijn kan de bal ingooien alsof het een  corner is.
Dit doet hij nu dus ook en een ongelukkige kopbal van een verdediger van ASW zorgt ervoor dat hij de bal in eigen doel kopt en dus een gelukkige maar zeer verdiende 4-0.
We maken een sprong naar de 75e minuut en dit is wat ons betreft het hoogtepunt van de wedstrijd, na wederom goed druk zetten (in dit geval Anthony Blokland) komt Alphia weer in balbezit en de bal komt terug bij Anthony Blokland en die snijd samen met Stan van het Hoff dwars door de verdediging van ASW heen met wel  3 keer een 1-2tje en rond het prachtig af!! 5-0, dit is zo mooi gevoetbald door de mannen het is alsof we naar een Barcelona aanval zitten te kijken want is gewoon tiki-taka op het hoofdveld van Alphia.

ASW is vandaag op bijna alle fronten afgetroefd en je ziet dat ze nog wel proberen maar het gaat hem vandaag gewoon niet worden voor ASW, we zitten inmiddels in de 83e minuut als Alphia nog maar eens een aanval op zet omdat er nu wel heel veel ruimte vrij komt op het veld.
Het is Jake van Rijn die Stan van het Hoff nog 1 keer in stelling brengt en die neemt dit kadootje nog graag aan van Jake van Rijn en hij scoort zijn 4e doelpunt en tevens de 6-0 voor Alphia2!!!
We naderen het einde van de wedstrijd en we feliciteren elkaar alvast met de 3 welverdiende punten als we nog 1 corner tegen krijgen, de mannen van Alphia2 zitten in gedachten al aan een biertje in de kleedkamer en letten dus 1 keer niet goed op waardoor Fabian Wentink aan de noodrem moet trekken. De scheidsrechter vind dit (terecht) een penalty, en dit kadootje laat ASW niet liggen en zo word de eindstand bepaald op een 6-1 overwinning van Alphia2.

Het was een genot om langs de kant te staan en om deze wedstrijd van dichtbij meegemaakt te hebben.
Een zeer goede wedstrijd waar het collectief vandaag als winnaar van het veld mocht lopen!!
De staf liep met een lach van oor tot oor van het veld en ze waren trots op hun mannen hoorde ik uit betrouwbare bron.
Volgende week staat de wedstrijd tegen onze overburen op het programma en speelf Alphia2 tegen Alphense Boys2.