4e klasse 04

8 februari 2020 12:00

P van Zelst

Zaterdag 8 Februari 2020.

Het is 10:45 uur en iedereen zit klaar in de bespreek kamer, ik kijk door de kamer heen en zie daar een paar gespannen koppies maar ook genoeg die er wel vrij relaxt bij zitten.
Vandaag komt sv ARC op bezoek en daar hebben de mannen nog een appeltje mee te schillen, want de vorige wedstrijd staat nog wel op het netvlies van sommige spelers.
Dan komt er ook nog eens bij dat de spelers van beide ploegen buiten het veld ook met elkaar omgaan en elkaar dus de afgelopen week veelvuldig benaderd hebben dmv whatsapp of snapchat daardoor zou dit dus best een beladen potje kunnen worden.
Na de koffie, thee en bespreking is het tijd om richting de kleedkamer te gaan en ons klaar te maken voor de wedstrijd, tijdens de warming up kunnen we vaak al zien hoe de koppies staan en hoe de mannen naar de wedstrijd toe aan het leven zijn.
Klein smetje op deze wedstrijd is toch wel dat er een aantal spelers geblesseerd zijn waardoor de technische staf toch weer moest puzzelen om tot een basis elf te komen zeker als je op elke linie andere spelers moet zetten, de warming up zit erop en het is tijd om terug te gaan naar de kleedkamer om de laatste puntjes op de i te zetten.
De scheidsrechter komt het veld op en de spanning stijgt dat voel je vanaf het veld komen maar ook vanaf de tribune voel je het komen, de tribune is trouwens aardig gevuld vandaag dus dat doet ons goed.
De aftrap is geweest en de afspraken zijn duidelijk, het oogt in het begin een beetje rommelig en dat klopt ook wel een beetje, zowel Alphia als ARC is zoekende naar het ritme van de wedstrijd.
Na een minuut of 10 spelen kan Jerry niet meer blijven zitten en laat zich dan ook duidelijk horen, Alphia krijgt daardoor wel meer grip op de wedstrijd en natuurlijk komt ARC er wel eens doorheen maar echt gevaarlijk word het niet voor het doel van Fabian, het is vooral hoge ballen ver weg wat ARC speelt en daardoor is het veel vooruit en daara weer achteruit lopen voor de thuisploeg.
Alphia 2 komt ook maar moeilijk door de achterste linie van ARC heen en dat duurt tot een minuut of 35.
Het zijn Anthony, Bas, Jake en Dennis die de keeper toch maar eens testen met een aantal hoge ballen maar daar heeft de keeper niet zoveel moeite mee, pas als Joël een keer uit de 2e lijn laag over de grond schiet zie je waar de keeper moeite mee heeft.
De theepauze komt er bijna aan als Bas weggestuurd word langs de zijlijn en hij zichzelf vrij kapt en op de doel schiet, de keeper stopt hem ter nauwernood maar een oplettende Faissal schiet de bal tegen de touwen, de bank en de tribune zijn in extase!!! het is 1-0 voor Alphia 2 maar dit blije momentje duurt niet lang want de grensrechter staat nog met zijn vlag in de lucht, hij heeft buitenspel gezien en de scheidsrechter neem zijn beslissing over en het doelpunt mag weer van het bord af. Tijd voor thee.

In de kleedkamer is het onrustig want iedereen het gevoel dat er meer in zit en wil dan ook graag hun zegje doen, na een paar slokken thee is het Jerry die mannen weer in het gareel praat en ze klaar maakt voor de 2e helft.
De tweede helft is maar net begonnen als de belegering van Alphia gaat beginnen, je voelt aan alles dat er echt nog wel een doelpuntje gaat vallen vandaag.
Het is minuut 60 als we voor de zoveelste keer in de aanval zijn en Dennis de bal kan controleren en mee kan geven aan Bas en het is Bas die vanuit de 2e lijn maar eens op doel schiet, de bal en het veld is door het slechte weer gladder geworden en daar heeft de keeper last van want de bal glipt uit zijn handen en vliegt het doel in.
Eindelijk is de nul van het scorebord, ik hoor het Jerry nog roepen "En nu vasthouden want we zijn er nog niet" hij heeft de woorden nauwelijks uitgesproken of de bal ligt aan de andere kant in het netje, we kunnen het bijna niet geloven maar het is echt 1-1.
We kunnen en moeten weer opnieuw beginnen want punten laten liggen was niet één van de afspraken.
Ook dit voel je weer ovet het veld heen gaan en de mannen zijn dan ook vastberaden om deze wedstrijd winnend af te sluiten, Er komt wat meer ruimte op het veld en daar maakt Joël optimaal gebruik van als hij de aanval opzet en de bal aan bas geeft, het is wederom Bas die toch maar weer een keer uit de 2e lijn schiet, hopend dat de keeper misschien wel dezelfde fout zou maken als bij het eerste doelpunt en geloof het of niet dit gebeurd dan ook en gelukkig voor Alphia rolt de bal weer achter de keeper het doel in. 2-1!!!
We zitten dan in de 77e minuut en zien we dat ARC alles op alles gaat spelen en ze beginnen dan weer elke bal richting de 16 te pompen, Alphia 2 heeft het daar toch nog wel lastig mee, het is nu zaak om de koppies er bij te houden en deze wedstrijd zakelijk proberen uit te spelen.
Ik denk dat de scheidsrechter het ook wel een leuke wedstrijd vind want op de klok staan de 90 minuten al maar hij wil nog niet af fluiten.
En daar is dan eindelijk het laatste fluitsignaal!!
Alphia 2 wint ook deze wedstrijd en heeft zo weer een rivaal aan de kant kunnen zetten en heel voorzichtig ja HEEL VOORZICHTIG en zachtjes hoor je de mannen praten over een mogelijk kampioenschap!!
Mannen gefeliciteerd met deze overwinning en nu even een maandje uitrusten en hopen dat iedereen dan weer fit is voor de laatste 6 wedstrijden.