Alphia 8 herpakt zich - v.v. Alphia

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Alphia 8 herpakt zich

Alphia 8 herpakt zich

Alphia 8

4 - 0

TAVV 8

Competitie

8e klasse 06

Datum

2 november 2019 12:30

Scheidsrechter

B de Groot

Accommodatie

Onbekend

Na de verliespartij van afgelopen maandag stonden de mannen van Christiaan Klok en Johan van Leeuwen weer te trappelen om iets recht te zetten. Tegenstander TAVV 8 is in de afgelopen seizoenen een leuke en lastige tegenstander gebleken, waarbij de wedstrijden vaak spectaculair waren. Aan het weer en de motivatie zou het vandaag in elk geval niet liggen. 
Door omstandigheden stonden wat later dan gepland de 22 mannen klaar voor een mooie pot voetbal, die voor de neutrale kijker misschien wat tegenviel. De oranjehemden begonnen goed aan de wedstrijd. Er was veel balbezit en er werd rustig vanuit achteruit gevoetbald (iets dat de laatste weken wel ontbrak). De eerste kans was direct raak: Max mocht aanleggen voor zijn 5e penalty dit seizoen, nadat hij deze zelf had versierd. Zoals tot nu toe elke keer gebeurde vanaf 11 meter, kreeg de keeper van de tegenstander er een nieuwe hobby bij: vissen.
Na de 1-0 begon TAVV meer te voetballen, zonder echt kansen te creëeren. De blauw-witten waren voornamelijk erg slordig in balbezit, net als de oranjehemden. Het was ook per toeval dat de bal in de 16e minuut bij Jimmy kwam, die genoeg ruimte had om uit te halen. Via een arm van TAVV plofte de bal vervolgens voor de tweede keer achter de  Ter Aarse doelman. Aan de andere kant moest Paul, die tot dusver niet veel te doen had tweemaal reddend optreden.
Na rust was TAVV voetballend de betere en waren de alphianen zoekende. Ook nu resulteerde dat niet in grote kansen voor de uitploeg. De thuisploeg liet zien ook te kunnen counteren. Nadat Rolf twee keer werd teruggefloten voor buitenspel, mocht Patrick de derde keer wel door. Hij rondde rustig 1-op-1 met de keeper af en gooide daarmee de wedstrijd in het slot. De grote kansen bleven hierna voor alphia, dat met het vizier op scherp gerust 3 goals meer had kunnen maken. Één keer werd de bal vanuit een corner nog van de lijn gehaald door een Ter Aarse verdediger, maar het laatste wapenfeit was van Luuk, die na goed voorbereidend werk van naamgenoot Luc de 4e van de middag kon maken.

Door puntverlies van de koplopers in de competitie staan de Alphianen weer waar ze horen, namelijk bovenaan. Volgende week staat de kraker tegen nummer 2 Be Fair op het programma. De mannen van Christiaan en Johan zullen dan in Waddinxveen proberen de voorsprong uit te breiden naar 5 punten.
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!