Alphia sluit voorbereiding af met overwinning

Woubrugge 1

2 - 5

18 januari 2020 14:30

Afgelopen zaterdag werd de voorbereiding op de tweede seizoenshelft afgesloten bij Woubrugge. Na het succesvolle trainingskamp in Barcelona, waar met 4-1 van 2e klasser Oostkapelle werd gewonnen,, werd afgelopen dinsdadagavond met 2-1 van Arc 23 gewonnen. De derde en laatste oefenwedstrijd wedstrijd bij Woubrugge werd ook een prooi voor de Alphianen. De oranjehmden liepen rond 16:15 uur met een 2-5 overwinning van het veld.

Alphia begon sterk aan dee wedstrijd. In de tweede minuut kwamen de oranjehemden al op voorsprong. Een langebal van achteruit wordt goed aangenomen door Nando Meijer die de bal onberispelijk achter de Woubrugge doelman schiet (0-1). De Alphianen spelen bij vlagen goed voetbal, alleen is te slordig in de eindpass. Vanuit het niets komt Woubrugge op gelijke hoogte. Balverlies op het middenveld en een snelle omschakeling van de thuisploeg zorgt voor de 1-1. Vlak voor het rustsignaal neemt Alphia weer de voorsprong. Na goed doorgaan van Bas Hazenbroek komt de bal bij Bryan de Bruin voor de voeten die beheerst afrond en de 1-2 ruststand op het scorebord zet.

In de tweede helft wisselt Alphia veel en ondanks de vele wisselingen speelt Alphia sterk. De thuisploeg komt er niet aan te pas. Alphia wordt met deze speelstyle beloond met een fantastisch schot in de kruising van Dion Duurham (1-3). Alphia blijft heersen op het veld, maar wordt toch nog een keer verrast door Woubrugge (2-3). Alphia zet weer even aan en een minuut na de aansluitingstreffer zet Aatif el Bouny op een 2-4 voorsprong. In de slotfase maakt Frank Veelenturf vanaf de strafschop stip nog de 2-5.

Alphia lijkt dus klaar voor de start van de tweede competitiehelft. Zaterdag 25 januari komt dan promovendus FC Oegstgeest op bezoek op sportpark De Bijlen. Aftrap is om 14:30 uur.