Alphia start voorbereiding met overwinning

Dennis Boer (stift)
80'

18 augustus 2020 20:00

R. Augustin

Na vijf maanden geen wedstrijd meer gespeeld te hebben speelde Alphia en Floreant dinsdagavond vriendschappelijk tegen elkaar. Voor beide ploegen was dit de eerste wedstrijd na een lange onderbreking. Alphia sloot afgelopen seizoen af met een mooie derde plaats en sleepte in wat bleek de laatste wedstrijd de 2e periode binnen. Veel hadden de oranjehemden er niet aan. Voor tegenstander Floreant waren de druiven wellicht nog zuurder. De Boskopers leken op weg naar promotie naar de 3e klasse, maar door het stil vallen van de competitie en het afgewezen verzoek van de club spelen de geelhemden ook dit seizoen weer in de 4e klasse.

Dan de wedstrijd. De Alphianen waren de eerste helft de veel betere ploeg. De bezoekers kwamen er in de eerste 45 minuten niet aan te pas . Na ruim een kwartier spelen was het Jake van Rijn die de score openen voor Alphia (1-0). Meer doelpunten vielen er in de eerste helft niet meer.

In de tweede helft werd het door wissels allemaal wat rommeliger. Beide ploegen waren deze tweede helft gelijk aan elkaar. In de 70e minuut kwam Floreant naast Alphia door een benutte penalty (1-1). De wedstrijd leek in een gelijkspel te eindigen, maar in de 80e minuut stiftte nieuwkomer Dennis Boer de bal schitterend achter de Boskoopse doelman (2-1). Tien minuten later bleek deze goal ook de winnende te zijn en zo boekte Alphia zijn eerste overwinning.

Zaterdag gaan de Alphianen op bezoek bij Hazerswoudse Boys. De aftrap in Hazerswoude-Dorp is om 14:30 uur. Voor toeschouwers die naar deze oefenwedstrijd gaan houd je aan de regels die momenteel gelden en bezoek ook de website van Hazerswoudse Boys voor eventuele regels bij de club.