...

Groep 2 05

5 september 2020 14:30

JP Jager (KNVB)

Afgelopen zaterdag speelde Alphia en DSVP de tweede KNVB Beker wedstrijd tegen elkaar. Eerder op de dag speelde Alphia 2 al een doelpuntrijke wedstrijd tegen het 3e team van DSVP (4-4). De aanwezige toeschouwers gingen er dus even lekker voor zitten deze middag. Maar rond half vijf ging men toch enigszins teleurgesteld naar huis. Niet omdat Alphia verloren had, maar meer omdat er heel weinig voor beide doelen gebeurde.

In de eerste helft was Alphia de bovenliggende partij en liet goed veldspel zien. Maar tot echte kansen kwamen de oranjehemden niet in deze eerste helft. DSVP kwam er af en toe gevaarlijk uit met de counter, maar brachten Boaz Vet niet in de problemen.

De tweede helft waren het de bezoekers die een klein veld overwicht ontwikkelde. Maar ook nu kwamen er geen echte mogelijkheden uit. Vanuit het niets kreeg Alphia in de 53e minuut nog wel een penalty, maar Dennis Boer zag zijn inzet vanaf de strafschopstip gestopt worden door de doelman. In de 65e minuut was ook DSVP dicht bij een openingsdoelpunt, maar een schot vanaf de 16-meter belanden op de paal. Hierna gebeurde er voor beide doelen meer weinig. Het duel leek op een bloedeloze 0-0 uit te draaien. Maar in de 82e minuut werd er dan toch opeens gescoord. Na een snelle counter was het DSVP dat opeens de 0-1 op het scorebord zette. Alphia drong in de slotfase nog wel aan, maar de doelman van DSVP had alles onder controle en hield zijn doel schoon. Zelfs in de allerlaatste seconde van de wedstrijd leek Aatif en Bouny de gelijkmaker te maken, maar opnieuw was de keeper een sta in de weg.

Zo eindigde deze wedstrijd in 0-1 voor de bezoekers deze middag. Later deze middag werd bekend dat SJC thuis had verloren van SPV’81 (0-4) en zo komen alle teams in deze Beker poule op drie punten en is SPV’81 op doelsaldo de koploper. Het beloofd volgende week dus nog spannend te worden als Alphia om 16:00 uur de laatste wedstrijd bij SJC speelt. We zal uiteindelijk de eerste plaats in de poule behalen en door gaan in de KNVB Beker.