55'
82'

Groep 2 05

29 augustus 2020 14:30

Alphia reisde zaterdagmiddag af naar het pittoreske Polsbroek. Een mooie autorit door de polders bracht de oranjehemden uiteindelijk op de plaats van bestemming. Na de nodige regenbuien onderweg was het in eerste instantie droog en stond niets een lekkere voetbalmiddag in de weg. Hoe dichter het bij de aftrap van de wedstrijd kwam werd de lucht donkerder en ging het uiteindelijk ook nog regenen. Alphia begon goed aan deze wedstrijd en kreeg in de beginfase een aantal goede mogelijkheden om de score te openen. Maar de scherpte in de voorhoede ontbrak nog en tot overmaat van ramp, kwamen de gastheren in de 36e minuut ook nog op een 1-0 voorsprong. Zou het dan zo’n middag gaan worden, waarbij Alphia de veel betere partij was, maar de kansen niet benutte. Op slag van rust bezorgde Jake van Rijn Alphia dan toch nog de meer dan verdiende gelijkmaker (1-1). De aftrap werd nog genomen maar vrij snel daarna floot de scheidsrechter voor het rustsignaal.

In de tweede helft bleef het klasse verschil zichtbaar. Maar het hardwerkende SPV’81 werd in de 50e minuut wel heel makkelijk aan een penalty geholpen. Opnieuw kwamen de gastheren op voorsprong en moest Alphia weer in de achtervolging. Snel kwam Alphia weer terug. Sander Egberts kwam met een goed lopende aanval mee op en schoot in de 53e minuut vanaf de rand 16 meter de bal beheerst achter de SPV doelman en zorgde er voor dat het weer gelijk stond (2-2). In de 55e minuut stormde Sander opnieuw op en kreeg een vrije doortocht naar de keeper en opnieuw was Egberts koelbloedig door de 2-3 in het doel te schuiven. Het verzet van SPV’81 was nu wel gebroken en Alphia kwam niet echt meer in gevaar. Het laatste doelpunt deze middag was de mooiste. Een mooie omhaal van Aatif el Bouny zorgde ervoor dat de 2-4 eindstand op het scorebord kwam.

Volgende week staat de 2e KNVB Beker wedstrijd op het programma. Dan komt DSVP op bezoek op sportpark De Bijlen, dat dit weekend nipt verloor van SJC (1-2). De wedstrijd volgende week wordt om 14:30 uur afgetrapt. Doordeweeks speelt Alphia ook nog een keer. Dinsdagavond 1 september komt Moerkapelle op bezoek in Alphen aan den Rijn. Aftrap is dan om 20:00 uur.