1 - 7

Alphia 1

Groep 2 05

12 september 2020 16:00

De stand voorafgaand aan de laatste poulewedstrijd in poule 5 was alleraardigst spannend. Alle vier de teams maakte nog kans op de tweede ronde, doordat alle ploegen een keer gewonnen en verloren hadden. Sjc - Alphia begon dit weekend om 16:00 uur, zodat beide ploegen wisten wat de uitslag bij SPV’81 – DSVP (1-4) was en zo konden uitreken wat voldoende was voor de tweede Beker ronde. Alphia moest met drie doelpuntenverschil winnen voor de tweede ronde en daar werd uiteindelijk ruimschoots aan voldaan.

Sjc – Alphia was eigenlijk nooit een spannende wedstrijd. De Alphianen drukte de thuisploeg achteruit en het wachten was op het eerste doelpunt. In de 20e minuut vond Jake van Rijn als eerste het net achter de Sjc doelman. Nog voor de rust (34e minuut) bracht Dennis Boer de marge op twee en leken de Alphianen op weg naar de tweede ronde.

In de tweede helft deed Sjc er alles aan om de Alphianen van de derde goal af te houden. Met 11 spelers achter de bal vormde ze een heuse muur. Na een goed uur spelen was het Marwan Fennich die de 0-3 binnenschoot. In de 70e minuut zorgde Dennis Boer voor een marge door de 0-4 vanaf de penaltystip binnen te schieten. Hierna ging het snel en en was het verzet van Sjc gebroken. Door nogmaals Dennis Boer en Marwan Fennich liepen de Alphianen in 8 minuten uit naar 0-6. Tien minuten voor tijd redde de thuisploeg de spreekwoordelijke eer en was het Marwan Fennich die in de 85e minuut de 1-7 op het scorebord en wedstrijdformulier zette.

Door deze ruime overwinning greep Alphia de eerste plek in deze Beker poule en hield het Dsvp op doelsaldo achter zich. Zaterdag 19 september gaat het seizoen dan eindelijk beginnen. Alphia start dan met een uitwedstrijd tegen Nieuwkoop. Afgelopen seizoen was één van de laatste wedstrijden en wonnen de Alphianen ruim met 7-3. Dit zullen de Nieuwkopers nu niet weer laten gebeuren, maar Dennis Boer zal zich tegen zijn oude team zeker willen laten zien. Het beloofd dus een leuke eerste competitiewedstrijd te gaan worden in Nieuwkoop. De aftrap op sportpark De Dulen zal om 14:30 uur zijn.

Mocht je zaterdag naar Nieuwkoop afreizen? Lees dan ook even de Coronaregels zoals die bij sv Nieuwkoop gelden.