Bas de Haan (schot)

3e klasse B

3 oktober 2020 11:45

Zaterdag 3 oktober 2020

Vandaag staat de wedstrijd Floreant 2 tegen Alphia 2 op het programma! Na de "les" van vorige week tegen BeFair is het natuurlijk belangrijk om te zien of de mannen van Jerry en Sascha ook geleerd hadden van de vorige wedstrijd en dat mogen ze vandaag laten zien in Boskoop tegen de nummer 1 van het moment.
De mannen verzamelen om 10:30 bij Alphia en vertrekken na een "bakkie" gezamenlijk naar Boskoop. Als iedereen omgekleed is kan de warming up beginnen en gaan we ons langzaam aan klaar maken voor de wedstrijd!
De wedstrijd gaat van start en de eerste minuten is altijd een beetje aftasten en kijken hoe de tegenstander staat en hoe ze spelen. Alphia begint zoals altijd voortvarend met de wil om vooruit te voetballen en dat begin is redelijk van Alphia maar al gauw word duidelijk dat Floreant deze wedstrijd niet wil verliezen en de strijd zeker aan durft te gaan en wil laten zien waarom ze bovenaan staan.

Na een rommelig en slordig begin van beide kanten zijn het de Boskopers die het betere van het spel hebben en de Alphianen hebben het vooral lastig op het middenveld, maar eigenlijk komt Alphia op dit moment op alle fronten te kort en staat Floreant eigenlijk gewoon goed te voetballen, ze zitten kort op de bal en het is in de 30e minuut dan ook raak voor Floreant, na een diepe bal die niet goed verwerkt wordt door de verdediging kan de spits zo doorlopen naar de keeper, Fabian laat zich niet zomaar passeren en pareert de 1 op 1 nog goed maar een oplettende speler van Floreant kan de bal daarna toch nog simpel intikken en zo staat het dan 1-0 voor Floreant.

Dit heeft altijd effect op de mannen uit Alphen en ze hebben dan ook zichtbaar moeite met het spel van Floreant maar ook vooralmet zichzelf in deze fase.
Aan de kant wordt druk overleg gepleegd tussen de technische staf en het plan voor de tweede helft wordt daar besproken,  dat er iets in de tactiek moet veranderen is duidelijk want nog een keer 45 minuten op deze manier is geen optie.

De scheidsrechter fluit voor het einde van de eerste helft en het is tijd voor een kop thee en een goed gesprek in de kleedkamer. Er worden 2 tactische wissels toegepast en de tactiek op het veld wordt anders en met een beetje bluf wil Jerry dat Floreant in de eerste minuten van de tweede helft overrompeld wordt door de tactische veranderingen, vorige week ging het in de eerste 30 seconden van de 2e helft bij ons fout en dat willen we nu andersom zien is de boodschap!

Sascha wordt naar buiten gestuurd en geeft aan Jake van Rijn en Bas de Haan door wat het plan wordt voor de 2e helft is die op het punt staat van beginnen. De scheidsrechter fluit voor het begin van de tweede helft en de bal rolt weer over het kunstgrasveld.
Er wordt meteen druk gezet door Alphia en hoe mooi is het als je als technische staf iets verzint, dan hoop je dat het werkt en het is nog mooier als het dan ook nog werkt!! want geloof het of niet maar de bal lag er na ruim 30 seconden in het is Bas Hazebroek die de bal heerlijk hoog in de verre hoek binnenschiet en zo stond het weer gelijk.
Alphia begint dus heel sterk en de rollen zijn compleet omgedraaid en Floreant heeft het nu heel lastig, in de 49e minuut krijgt Alphia een vrije trap op de rand van de 16, Bas de Haan staat weer achter de bal net als vorige week en aan de trap is niks mis alleen staat de keeper nu nog in de weg voor de 1-2.

Het spel van Alphia is zeer aantrekkelijk op dit moment en het wachten is op een doelpunt en die valt dan ook een paar minuten later, het is Bas de Haan die in de 57e minuut de bal op de punt van de 16 met binnenkant voet in de verre hoek krult en zo staat het terecht 1-2!! Nu is het zaak voor de Alphianen om door te pakken en op zoek te gaan naar de 1-3 die lange tijd in de lucht hangt!! Er komt wat meer ruimte op het veld omdat Floreant nog iets wil forceren, daardoor volgen de kansen zich op voor Alphia maar de 1-3 valt niet!!

We zitten inmiddels al in blessuretijd en de reservebank houd het bijna niet meer zo spannend is het nu, Floreant schiet de bal nog maar een keer naar voren en via een een speler van Alphia blijft de bal binnen en wordt door Floreant opgepikt de bal gaat richting de 16 en de verdediging van Alphia staat even niet goed en de bal wordt in de 91e minuut nog in de verre hoek net buiten bereik van Fabian als nog binnen geschoten en het staat toch weer gelijk! Dit is ook meteen de eindstand!!

De spelers en de staf mag terug kijken op een sterke 2e helft waar ze zich uiteindelijk niet goed genoeg beloond hebben want op basis van de tweede helft mag ik zeggen dat er maar 1 ploeg had moeten winnen en de punten eigenlijk mee hadden moeten nemen naar Alphen!

Volgende week komt Voorschoten'97 op bezoek en dan zullen de mannen er weer staan dus tot volgende week!!