3e klasse B

26 september 2020 12:00

R. Yigit

Zaterdag 26 september 2020

Het is weer een mooie zaterdag ochtend als de mannen van Alphia 2 weer mogen aantreden voor hun tweede competitie wedstrijd, na de mooie overwinning van vorige week is de groep lekker ontspannen en vol goede moed om de wedstrijd van vandaag tegen Be Fair tegemoet te gaan.

Het is even voor 11 uur als de bespreking voor de wedstrijd wordt gehouden door Jerry, de mannen luisteren aandachtig naar de tactiek en gaan na alle tactische woorden richting de kleedkamer, er klinkt een lekker muziekje uit de kleedkamer, de zon schijnt dus daar zal het vandaag niet aan liggen.

De mannen van Alphia 2 lopen richting het "inloopveld" en ik zie ook de mannen van Be Fair het veld opkomen en denk al redelijk snel dat dit wel eens een pittig potje zou kunnen worden vanmiddag want deze mannen zijn dan wel "iets ouder" maar zien er nog wel redelijk fit uit! Ook de scheidsrechter komt alvast even kijken en kan dan ook meteen alle koppies controleren, daarna nog even terug naar de kleedkamer om vervolgens fris en licht gespannen naar buiten te gaan.

De aftrap volgt en de wedstrijd is begonnen, onze oranje hemden beginnen goed en zijn de eerste 5 minuten lekker actief en willen graag laten zien dat er vandaag niets te halen is sportpark de Bijlen. Dit veranderd helaas na 8 minuten als Be Fair hun eerste counter van de wedestrijd heeft en het is meteen raak ook 0-1, dit is op dat moment tegen de verhoudingen in en dus een domper voor Alphia, het spelbeeld van Alphia veranderd hier gelukkig niet door en ze gaan op zoek naar de 1-1, maar in de 22e minuut is daar weer een counter van Be Fair en Alphia laat zich weer verrassen en de 0-2 staat zomaar op het scorebord. In de 25e minuut krijgt Alphia een vrij trap op de rand van de 16 die prachtig genomen wordt door Bas de Haan en zo de 1-2 op het scorebord zet, nog geen minuut later had de bal weer op de middenstip moeten liggen want de 2-2 was volgens alles wat een oranje hart heeft over de lijn, alleen dacht de scheidsrechter er anders over en zag er geen doelpunt in, de 2-2 hangt wel in de lucht maar de toeschouwers moeten wachten tot de 36e minuut wanneer de terechte 2-2 eindelijk op het scorebord staat, het is een mooie combinatie tussen Jake van Rijn en Anthony Blokland, door dit doelpunt krijgen de Alphianen er weer vertrouwen en dit resulteert in een penalty in de 40e minuut, het is aanvoerder Thijs van Egmond die de bal klaar legt, helaas staat de paal in de weg en de bal gaat er niet in, en zo gaan we de rust in met een 2-2 stand.

Het is tijd om de puntjes op de "i" te zetten in de kleedkamer en na de nodige aanwijzingen is het tijd om aan de tweede helft te beginnen, de toeschouwers zijn nog niet eens allemaal uit de kantine terug of de 2-3 staat al op het bord, het is vooral erg slordig wat Alphia hier laat zien en zo staan ze dus alweer achter en moeten ze weer op zoek naar de gelijkmaker, gelukkig valt deze redelijk snel want nog geen 2 minuten later staat het alweer gelijk, het word dus opletten vandaag want voor je het weet mis je iets want het gaat nu redelijk op en neer, tot het moment dat Be Fair weer een counter prima uit speelt en de verdediging van Alphia achter zich laat, dit is doelpunt nummer 4 en het is weer uit een counter, je zou zeggen dat Alphia nu toch wel weet dat dit een gevaarlijk wapen is van Be Fair.

Het is Nick Klerks die in de 70e minuut toch weer de gelijkmaker op het bord zet en dan hebben we nog 20 minuten te gaan, waar gaat dit heen vandaag met zoveel doelpunten vraag ik me af, het spelbeeld blijft hetzelfde het is Alphia die aanvalt en Be Fair die op de counter blijft loeren en in de 79e minuut krijgen de bezoekers ook nog een makkelijk gegeven penalty en daar wordt volop van geprofiteerd door Be Fair, het is 4-5! Alphia zal nu de laatste 10 minuten alles moeten geven om weer langszij te komen en de kansen zijn er maar de counters ook en in de 86e minuut is daar weer een counter van Be Fair en ook deze wordt weer zeer effectief afgerond en dit brengt de eindstand van 4-6 op het bord.

Ik moet eerlijk zeggen dat Alphia zeker meer verdiend had vandaag maar de bezoekers hebben vandaag laten zien dat je een wedstrijd kan winnen door effectief counteren en daarom benoem ik 26 september 2020 tot "Counterdag"

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Floreant op het programma en zullen de mannen van Alphia 2 er weer staan voor een goed resultaat.