Sem van der Hoorn

3e klasse A

6 oktober 2020 20:00

N. de Jong

Tweeënhalve week geleden kwam Alphia voor het laatst in actie voor de competitie. Toen gingen de oranjehemden teleurstellend onderuit bij Nieuwkoop. Daarna volgde er twee zaterdagen met afgelastingen in verband met positieve coronabesmettingen bij tegenstanders Tavv en Sporting Leiden. Dinsdagavond konden Alphia en Tavv gelukkig wel tegen elkaar uitkomen en konden de Alphianen als winnaar van het veld stappen (3-1).

Beide teams begonnen aftastend aan de wedstrijd en werd er duidelijk dat beide teams nog niet in het ritme zitten na twee weken rust. Er waren over en weer wat kleine speldenprikjes waarbij Alphia de beste kans op de openingstreffer had. In plaats van zelf te schieten lag Daniel Buijnink de bal breed, maar was deze pass niet zuiver genoeg. De doelpunten vielen uiteindelijk in de slotfase van de eerste helft. In de 41e minuut leek de spits van Tavv een overtreding te maken, maar werd niet teruggefloten. In twee instanties maakte Robin van Koert de 0-1. Tavv leek deze voorsprong mee te nemen naar de kleedkamer. Maar in de laatste actie van de eerste helft schoot Vincent Hoogervorst de Alphianen alsnog langszij en zo gingen beide teams met 1-1 naar de kleedkamers.

Alphia kwam beter uit de kleedkamer dan de bezoekers. Jake van Rijn kwam oog in oog te staan met de Tavv doelman, maar Van Rijn zag zijn inzet gestopt worden. Na een uur spelen besliste Alphia in korte tijd deze derby. In de 58e minuut schoot  Jake van Rijn Alphia naar de 2-1 en drie minuten later was het Dennis Boer die de stand naar 3-1 bracht. Alphia bleef de wedstrijd controleren, maar zag Van Koert nog eenmaal de kans krijgen om de wedstrijd nog spannend te maken. Boas Vet stond op dat moment zijn mannetje en hield Tavv van een doelpunt af. In de slotfase kregen Bas Hazenbroek en Marwan Fennich nog de mogelijkheid om de score verder uit te breiden.

Zaterdag wacht de volgende wedstrijd al weer voor Alphia. Dan spelen de oranjehemden opnieuw thuis. Tegenstander is dan het Leidse Lugdunum dat nog ongeslagen is. De wedstrijd zal om 14:30 uur zonder publiek  worden afgetrapt en is live te volgens via de liveblog op de clubapp, website en via Studio Alphen.