90'

3e klasse A

13 oktober 2020 20:00

C. (Collin) Bosschieter

Voor de tweede week op rij mocht Alphia doordeweeks aantreden voor een inhaalwedstrijd. Ditmaal werd er afgereisd naar Leiden om tegen de plaatselijke Sporting Leiden te spelen. De gastheren waren het seizoen niet al te best begonnen met twee nederlagen en nog geen doelpunten. Ook had Sporting Leiden de afgelopen twee weken niet getraind vanwege corona besmettingen op de club. In Leiden vreesde men dus voor het in vorm zijnde Alphia, maar waren na afloop dolblij met het eerste punt en doelpunt.

Alphia begint sterk aan de wedstrijd en bouwt direct een veld overwicht op. De gastheren worden direct naar achteren gedrukt en proberen met lange ballen hun spits te bereiken. Maar ondanks het veldoverwicht creëren de Alphianen niet echt kansen. Daniel Buijnink lijkt in de 10e minuut de openingstreffer te scoren door een kopbal over de Leidse doelman te koppen. Echter word deze goal afgekeurd door vermeend buitenspel. Sporting Leiden beperkt zich alleen tot het tegenhouden van de “oranje” trein en schuwt er niet voor om zo af en toen aan de noodrem te trekken.

In de tweede helft start Alphia opnieuw goed. In de 50e minuut is het dan raak voor Alphia. Door een vlotte combinatie is het Marwan Fennich die met een schot de 0-1 op het scorebord zet. Alphia blijft de wedstrijd controleren en krijgt een aantal goede mogelijkheden om de score verder uit te bouwen. Helaas lukt het de oranjehemden niet en zo blijft het 0-1. Ondanks dat de gastheren niet echt gevaarlijk zijn blijft een marge van één goal natuurlijk gevaarlijk. In de 75e minuut wordt dan ook duidelijk waarom. Vanuit één van de weinige aanvallen van Sporting Leiden ligt de bal opeens achter Boas Vet en staat het 1-1. Alphia probeert nog wel het winnende  doelpunt te maken, maar ziet een schot van Jake van Rijn op de paal belanden en vlak voor tijd gaat een schot van een meter of 5 hoog over het Leidse doel.

Hierdoor wordt de eindstand van deze voorlopig laatste competitie wedstrijd 1-1. Iets wat teleurstellend verlaten de Alphianen het veld en moeten nu afwachten tot de eerste volgende wedstrijd. Voorlopig ligt het voetbal de komende vier weken stil en daarna is het maar weer afwachten wanneer de bal weer kan gaan rollen.