Chiel Groenewoud (intikker)
35'

3e klasse A

19 september 2020 14:30

Afgelopen zaterdag stond de openingswedstrijd voor de competitie in de 3e klasse A op het programma. Na een goede voorbereiding reisde de Alphianen met een goed gevoel af naar Nieuwkoop. Het zijn altijd spannende wedstrijden omdat beide teams elkaar niet veel ontlopen. In diverse voorbeschouwingen werden de Alphianen toch wel als favoriet getipt. Het ervaren Alphia zou wel winnen van het jonge onervaren Nieuwkoop. Helaas zijn de woorden op papier nooit iets waard en moet het op het veld gebeuren.

Alphia begon zeer matig aan de wedstrijd. De duels op het veld werden verloren en de Alphianen waren steeds te laat voor een duel. In de 35e minuut kwam Nieuwkoop, door te passief ingrijpen, dan ook terecht op een 1-0 voorsprong. Met deze stand werd ook de rust bereikt.

In de tweede helft zocht Alphia meer de aanval. Met veel druk naar voren werd Nieuwkoop naar achteren gedrukt en was het voor de gastheren tegenhouden en de voorsprong zien vast te houden. Door de grote ruimte achter de Alphia verdediging kwam Nieuwkoop er nog twee keer zeer gevaarlijk uit, maar Boas Vet hield Alphia in deze fase in de wedstrijd. Alphia bleef zoeken naar de gelijkmaker, maar de aanvallen stokte op de rand van de Nieuwkoopse 16-meter. De grootste kans voor Alphia op de gelijkmaker werd ter nauwe nood door een Nieuwkoopse voet nog van de doellijn gehaald en zo doende bleef de 1-0 na 90 minuten voetbal op het scorebord staan.

Een teleurgestelde Angelo Leverock gaf na afloop aan dat hij de eerste competitie wedstrijd het liefst gewonnen had (maar dat willen alle trainers), maar dat Alphia het aan zich zelf te danken had dat er deze middag verloren is. Komende week maar weer lekker trainen en voorbereiden op de volgende topper volgende week. Dan komt het Ter Aarse TAVV op bezoek op sportpark De Bijlen. De Ter Aarders speelde de openingsouverture dit weekend op eigen veld met 3-3 gelijk tegen FC Oegstgeest.