22'
Bas de Haan (afstandschot)

22 augustus 2021 12:00

Dit weekend stond voor de selectie van Alphia een trainingskamp gepland in de omgeving van Eindhoven. Nadat zaterdagochtend getraind was bij ZSC in Westerhoven, werd in de middag de lichtstad Eindhoven verkent. Het trainingsweekend werd zondagmiddag door Alphia 1 & 2 afgesloten met een oefenwedstrijd bij de Eindhovense derde klasser DBS.

Alphia 1 was over de gehele wedstrijd, die 2x35 minuten duurde, gezien de betere ploeg. Dennis Boer was in de beginfase van de wedstrijd dicht bij de 0-1, maar hij zag zijn doelpoging op de lat komen. Ook Bas Hazenbroek zag vanmiddag zijn doelpoging op de lat boven de DBS keeper belanden. In de eerste helft waren Jake van Rijn (met een solo) en Bas de Haan (met een afstandsschot) wel trefzeker voor het team van Marcel Vondeling, waardoor er met 0-2 de rust werd ingegaan. Ook in de tweede helft bleven de Alphianen de betere partij en kregen nog een aantal goede kansen om de score verder uit te breiden. Uiteindelijk bleef het bij twee doelpunten en werd er in de verdediging geen kansen weggegeven.

Alphia 2 speelde tegelijkertijd tegen DBS 2 met 2-2 gelijk.