Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 2 25

Bentwoudlaan 4
2731BS
BENTHUIZEN
tel. 079-3436571

Afgelopen zaterdag stond voor Alphia de tweede KNVB Bekerwedstrijd op het programma. De oranjehemden reisde af naar Benthuizen, waar het tegen de plaatselijke BSC'68 speelde. De opgaven van beide teams waren vooraf duidelijk. Bsc'68 moest winnen om nog kans te maken voor de tweede ronde. Alphia zou bij een overwinning een goede stap zetten naar de tweede ronde van de KNVB Beker.

Met het geleerde van de midweekse wedstrijd tegen UVS in het achterhoofd begonnen de Alphianen flitsend aan de wedstrijd. In de derde minuut opende Delano Bek bij de eerste de beste aanval al de score voor Alphia en na ruim een kwartier verdubbelde Jake van RIjn de voorsprong naar 0-2 door een kapitale fout in de verdediging van Bsc'68. Er leek geen vuiltje aan de lucht deze middag. Niets was minder waar. Twee minuten na de 0-2 kopte Bsc'68 de 1-2 achter doelman Boas Vet en was er nog vanalles mogelijk in de resterende 70 minuten. De toeschouwers gingen er maar eens goed voor zitten wat deze wedstrijd allemaal zou gaan brengen. In de eerste helft kregen beide teams nog een aantal goede kansen maar gescoord werd er niet meer.

In de tweede helft ging het qua felheid er soms van beide kanten hard aan toe. Het werd geen rustige middag en de mouwen moetsen worden opgestroopt. Het mooie voetbal moets worden ingeruild voor vechtlust, maar beide teams kregen nog diverse kansen. De Alphianen hadden het aan Boas Vet te danken dat de gastheren niet meer scoorde deze middag. Ook de oranjehemden vonden het net niet meer en zo eindigde deze wedstrijd in een 1-2 overwinning voor Alphia.

Door deze overwinning kan Alphia volgende week op het eigen sportpark De Bijlen de tweede ronde van de KNVB Beker halen. Een gelijkspel tegen Kethel Spaland is dan voldoende om de poule als winnaar af te sluiten. Kom de Alphianen komende zaterdag aanmoedigen. De bal bij deze wedstrijd zal om 14:30 uur gaan rollen.