Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 2 25

Sportlaan 7
2406LD
ALPHEN AAN DEN RIJN
tel. 0172-492713

Alphia heeft afgelopen zaterdag de tweede ronde van de KNVB Beker bereikt. Het doel vooraf was duidelijk. Een gelijkspel tegen het Schiedamse Kethel Spaland zou voldoende zijn om de volgende ronde te behalen. Het ging alles behalve gemakkelijk en na een 0-2 ruststand moesten de mannen van trainer Vondeling in de tweede helft alle zeilen bijzetten om tot het gelijkspel te komen. De eerste helft speelde de Alphianen niet best, maar in de tweede helft lieten ze zien dat de Alphianen toch over een goed team beschikken dat veerkracht kan tonen.

De Alphianen begonnen niet best aan de wedstrijd. Waar de eerste aanval nog wel voor Alphia was, lag de bal in de 4e minuut opeens achter doelman Boas Vet (0-1). Alphia bleef achter de bezoekers aanlopen en kreeg in de 25e minuut de tweede goal om de oren (0-2). De bal werd onnodig op het middenveld verspeeld, waarna de Kethel Spaland spits goed gebruikt maakte van de ruimte achter de Alphia defensie. Alphia had moeite om in hun eigen spelletje te komen en was steeds een stapje te laat. In de slotfase van de eerste helft kreeg Alphia wat meer grip op de wedstrijd, maar werd voorin steeds de verkeerde keuzes gemaakt. Teleurgesteld moesten de Alphanen na 45 minuten de kleedkamer opzoeken.

In de tweede helft zagen de ruim opgekomen toeschouwers een ander Alphia. De bezoekers werden niet meer gevaarlijk voor het doel van Alphia en de oranjehemden kwamen steeds beter in de wedstrijd. In de 58e minuut werd de inzet beloond. Daniel Buijnink veroverde op het middenveld de bal en schoot van zo'n 20 meter de bal onhoudbaar achter de doelman. Met nog een half uur te gaan was de volgende ronde weer wat dichterbij. Tien minuten voor tijd was het Reaumur Waandels die de bevrijdende 2-2 scoorde. In een scrimmage voor het doel was het Reaumur die uiteindelijk het laatste tikje gaf. Hierna speelde Alphia de wedstrijd uit en kreeg het nog wat kansjes op de overwinning. In de 95e minuut was het nog even billenknijpen voor de Alphianen. Kethel Spaland kreeg op het randje van de 16 meter nog een vrijetrap te nemen. Deze kon uiteindelijk onschadelijk gemaakt worden door de Alphianen waardoor Alphia de tweede ronde van de KNVB Beker behaalde.

Volgende week start de competitie voor Alphia met een thuiswedstrijd tegen Nieuwkoop. De Nieuwkopers wonnen hun laatste beker wedstrijd met 1-0 van het Rijswijkse Vredenburch. De wedstrijd op De Bijlen zal om 14:30 uur worden afgetrapt