Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 2 25

Sportlaan 7
2406LD
ALPHEN AAN DEN RIJN
tel. 0172-492713

Afgelopen weekend stond de eerste officiële wedstrijd van Alphia 1 weer op het programman na 326 dagen. Tegenstander was de eveneens derdeklasser De Jonge Spartaan uit Middelharnis. Op het zonnige sportpark De Bijlen zagen de toeschouwers de eerste helft een eenzijdige wedstrijd. Alphia zocht de aanval en creëerde een handvol kansen. Dat de bezoekers in de eerste helft niet op een grote achterstand stonden was vooral te danken aan de scherpte bij de voorwaartse bij Alphia. Maar de Alphianen beloonde zichzelf en de toeschouwers voor de rust toch nog met een doelpunt. Dennis Boer stond uiteindelijk aan het eind van een mooie aanval en schoot de bal achter De Jonge Spartaan doelman.

De tweede helft begon zoals de eerste helft geëindigd was. Alphia bepaalde het spel en kreeg opnieuw diverse kansen om de score verder uit te breiden. Dit gebeurde niet en zo bleef de wedstrijd natuurlijk spannend. Want een spaarzame uitval van de bezoekers, waar de bal zomaar eens goed zou kunnen vallen,  zou een doelpunt kunnen opleveren. Na een uur spelen zag je dat De Jonge Spartaan wat meer in de wedstrijd kwam. Ze kwamen wat vaker op de helft van Alphia, maar doelman Boas Vet en later Perry van Cassel kwamen geen enkel moment in de moeilijkheden deze middag. Alphia bleef overeind en stapte na 90 minuten met de overwinning van het veld.

Dinsdagavond om 20:00 uur speelt Alphia opnieuw thuis voor de Sportiff LAV Cup tegen tweede klasser UVS en volgende week zaterdag gaan de oranjehemden op bezoek bij Bsc'68 voor de tweede wedstrijd in het KNVB Beker toernooi. De Benthuizenaren verloren hun eerste wedstrijd met 4-3 bij het Schiedamse Kethel Spaland.