Alphia JO14-1 verslikt zich in "vakantiegangers"

1 - 2

RCL JO14-1

28 augustus 2021 12:00

Ad Sluijmer

Afgelopen Zaterdag 28 Augustus oefenden de jongens van Alphia 14-1 tegen RCL 14-1 uit Leiderdorp om niet koud hun competitie te beginnen aankomend weekend. Aangezien ze al twee weken in training zijn, (weliswaar niet geheel compleet) maar daar hebben de meeste elftallen last van in de opstartperiode...en dus geen excuus. Toen bij aanvang bleek dat de helft van RCL bijna rechtstreeks van Schiphol kwam, sloop er misschien onbewust wat onderschatting in bij de jonge Alphianen...het tegendeel bleek waar, RCL schoot letterlijk en figuurlijk uit de startblokken. Op ons mooie complex bij prima voetbalweer ging het dan ook direct over in een echte wedstrijd, hieronder een kort samenvattend verslag.

De aftrap is voor het thuisspelende Alphia, de eerste 5 minuten beginnen rustig, er wordt wat afgetast en er zijn nog geen doelkansen. Totdat de keeper van RCL de bal verkeerd uit trapt, en Thijmen de linkerspits er snel op reageert door de bal direct voor de goal te slingeren in de richting van rechterspits Jan die het helaas niet voor elkaar krijgt om het net te vinden.

Even later leidt RCL balverlies op het middenveld waaruit Alphia vol op de counter gaat, helaas werd de aanval vroegtijdig afgefloten omdat er iemand “los” geroepen bleek te hebben, iets wat sinds kort niet meer toegestaan is. Uit de vrije bal die daaruit voortkomt ontstaat er bij Alphia er veel ruimte achterin en RCL komt er gevaarlijk uit, vervolgens trok Jasper aan de noodrem en haalde de aanval eruit. Waar vervolgens een vrije trap uit ontstond op randje van de zestien, die kogel hard hoog in het net werd gejaagd door RCL 0-1.

Kort daarna weer een inschattingsfout in de verdediging van Alphia waardoor de spits van RCL een op een met de keeper Quinten( geleende keeper van de huidige 15-1) kwam te staan. Na het goede uitkomen van Quinten kreeg de spits het alsnog voor elkaar om de bal in de rebound alsnog het net in schuiven 0-2 en tien minuten onderweg. Alphia is nu echt wakker en heeft door dat het de strijd met het felle maar faire RCL aan zal moeten gaan.

Na een kwartier voetballen krijgt Alphia een corner, die goed werd weggekopt door RCL, de afvallende bal kwam bij linker centrale verdediger en aanvoerder Milan voor de voeten die verwoestend uithaalde maar helaas de bal ging vlak over het doel van RCL. Na de uittrap onderschept Sepp de bal op het middenveld die gelijk Jan weg steekt achter de verdediging, de snelle rechterspits schiet kogel hard op de buitenkant van de paal. Het zit duidelijk niet mee in de afwerking maar de strijd is aan, en Alphia trekt zich op aan het niveau van RCL waardoor een gelijk opgaande wedstrijd ontstaat tot aan de rust.

Kortom, het eerste kwartier was echt voor RCL waaruit ze ook 2x wisten te scoren. Daarna nam Alphia het veldspel over maar wist niet te scoren. Ruststand 0-2.

De 2e helft gaat beginnen, RCL trapt af. De eerste doelpoging komt van de kant van Alphia, na een snelle counter over links van Milan Droog trekt hij de bal voor op Finn de aanvallende middenvelder en hij schuift direct door naar de wederom vrijstaande aanvoerder die de bal zacht in de handen van de keeper van RCL schuift. Jammer, maar kop omhoog en doorzetten.

Alphia jaagt duidelijk op de aansluitingstreffer net na rust om de “vakantie ploeg” op haar knieen te krijgen. Door een goede combinatie van linksback Jesper en middenvelder Siep aan de linkerkant kan de supersnelle Jesper de bal kniehoogte voorgeven op Thijmen die hem vlak naast de goal volleerd. RCL kraakt maar komt met goed veldspel, soms snel en vrij simpel ogend er gevaarlijk uit.

Vervolgens onderschept Milan de bal geweldig achterin, en niet te stoppen oploopt en daarna Siep aangespeeld, hij steekt direct op Thijmen die de bal na 2 pogingen het doel in schuift... 1-2. Helaas moet de aanvoerder even later het veld verlaten met knieklachten.

Daarna krijgt RCL de kans op 1-3, na een foute uittrap van de keeper van Alphia komt de bal terecht bij de spits van RCL die rechter centrale verdediger Daniel uitgekapt wegzet. Quinten herpakt zich en keert de inzet van de spits van RCL. De batterij begint leeg te raken na de jacht op de gelijkmaker. RCL neemt de laatste 10 minuten het veldspel over, waar geen goals in gemaakt werden maar nog wel een schot op de paal. Een vermoeid Alphia krijgt het niet voor elkaar om de 1-2 om te zetten naar een gelijkspel.

Kortom blijkt Alphia zich verslikt te hebben in een onderschat vakantie elftal, die nagenoeg de hele wedstrijd fysiek sterker en efficiënter bleek. Een leerzame les voor onze JO14-1….op naar de competitie.