Buitenomweg 1
2811BM
REEUWIJK
tel. 0182-393943

Na vorig weekend de derby tegen Aarlanderveen gewonnen te hebben, stond dit weekend de kraker tegen CVC Reeuwijk op het programma. In Reeuwijk troffen de nummers vier en drie van de competitie elkaar. Uiteindelijk was Bas de Haan het "Goudhaantje" deze middag voor de Alphianen door de verdiende gelijkmaker op het scorebord te zetten.

In de eerste helft van deze wedstrijd waren beide teams gelijkwaardig, waarbij de thuisploeg iets meer balbezit had en beide teams een paar kleine plaagstootjes uitdeelde. Voor Alphia was Marwan Fennich het dichts bij de openingstreffer. Zijn doelpoging gig rakelings langs de verkeerde kant van de paal.

De tweede helft werd het wat meer een wedstrijd. CVC trok het innitiatief iets meer naar zich toe en kreeg een aantal goede mogelijkheden. Maar de ballen ging steeds naast het doel of doelman Boas Vet redde steeds. Na 10 minuten spelen in de tweede helft werd de wedstrijd opgebroken. Een afstandsschot van Reeuwijk werd onderwerg van richting vernaderd waardoor Boas Vet kansloos was op deze inzet (1-0). Hier na was het bikkelen voor Alphia. Reeuwijk rook bloed en kreeg diverse mogelijkheden om de score verder uit te breiden. Maar de paal en lat waren Alphia deze middag goed gezind. Marcel Vondeling sprak na afloop van de wedstrijd over een wonder dat Alphia in deze fase niet tegen meer doelpunten aangelopen was. na deze hachelijke periode kreeg Alphia weer grip op de wedstrijd. Een kopbal van Remco Zuijdervliet werd door de Reeuwijk doelman nog net over het doel getikt. Twintig minuten voor tijd kreeg Alphia loon naar werken. Bas de Haan stond als eindpunt van een goede aanval en kon bij de tweede paal de 1-1 gelijkmaker binnenschieten. In de laatste twintig minuten van de wedstrijd ging het spel over en weer. Beide ploegen hadden misschien nog wel recht op een penalty maar die werden niet door de scheidsrechter gegeven. In de allerlaatste aanval van Alphia hadden de oranjehemden de overwinning nog kunnen mee. Het schot van Bas de Haan van een meter of twaalf kreeg niet de juiste snelheid mee, waardoor het schot een makkelijke prooi werd voor de CVC doelman.

Al met al een terechte uitslag waar beide trainers blij mee kunnen zijn. Komende week neemt Alphia even zijn rust en hopelijk loopt de ziekenboeg dan weer wat leeg. Op zaterdag 20 november is dan het Leidse Lugdunum te gast op sportpark De Bijlen.