Sportlaan 7
2406LD
ALPHEN AAN DEN RIJN
tel. 0172-492713

Dit weekend stonden de nummers 2 (Alphia) en nummer 1 (FC Oudewater) tegen over elkaar op sportpark De Bijlen. Met een fris windje over het veld hadden toch genoeg toeschouwers de weg naar het Alphia veld gevonden. Vooraf werd geschreven dat dit een wedstrijd was waar Alphia de spanning in de competitie terug kon brengen of waar FC Oudewater fluitend naar het kampioenschap gaat. Uiteindelijk waren het de bezoekers die na 90 minuten met 0-1 van het veld stapte.

Met twee voetballende ploegen moest deze topper wel een leuke wedstrijd worden. Dat werd en ook wel, maar beide teams geven achterin ook niet veel weg dus echt veel kansen vielen er in de eerste helft niet te noteren. Alphia had het in de eerste moeilijk om de voorwaardse op de normale manier te vinden. FC Oudewater zette vroeg druk en zo moest  Alphia vaak de lange bal hanteren. Als je als aanvaller dan tegen fysiek sterke en grote tegenstanders staat weet je dat het moelijk wordt deze middag. Alphia kwam niet toe aan het normale spel en kreeg niet echt veel kansen. De bezoekers, gesterkt door de wind in de rug, kwam er een aantal keer wel voor het doel van Boas Vet. Met een paar kopballen en schoten van afstand kregen de bezoekers de eerste mogelijkheden. In de 41e minuut was het FC Oudewater dat de score opende. Vanuit een corner stond er opeens iemand van de bezoekers helemaal vrij en kan daardoor de bal vrij eenvoudig achter doelman Boaz Vet koppen.

Ook in de tweede helft was Alphia de onderliggende partij. FC Oudewater kreeg een goede mogelijkheid om de 0-2 te scoren, maar deze inzet werd opnieuw door Boaz Vet gekeerd. Na 70 minuten spelen kreeg Alphia iets meer overwicht in de wedstrijd. FC Oudewater moest terugzakken en kon op deze manier de 0-1 voorsprong verdedigen. Alphia kreeg in deze laatse 20 minuten een aantal goede kansen waar zomaar de gelijkmaker uit had kunnen vallen.

Door deze nederlaag zakte Alphia van plek 2 naar plek 3. Volgende week gaan de Oranjehemden op bezoek bij het Wassenaarse Blauw Zwart. Een stugge ploeg, waar de punten toch wel weer gehaald moeten worden om kans te blijven houden op een eventuele na-competitie. De wedstrijd volgende week in Wassenaar begint om 15:00 uur.