Sportlaan 7
2406LD
ALPHEN AAN DEN RIJN
tel. 0172-492713

Alphia heeft bij de opening van het seizoen de eerst drie punten behaald. Tegen Nieuwkoop wonnen de Alphianen verdiend met 1-0 door een doelpunt van Daniel Buijnink in de 88e minuut. Dat de bezoekers genoegen zouden nemen met een punt was vanaf minuut 1 al duidelijk. Alphia mocht het spel maken en Nieuwkoop, dat deze wedstrijd in het blauw wit speelde, richtte zich voornamelijk op verdedigen en hopende op de counter. Ondanks het grote veldoverwicht van Alphia werden er niet veel kansen gecreëerd. De laatste pass om de spits in stelling te brengen ontbrak steeds. Alphia moest het doen met wat afstandsschoten, die dan weer eenvoudig door de lange doelman van Nieuwkoop gepareerd werden.

In de 20e minuut was er dan opeens zo'n venijnige counter van Nieuwkoop. Maar Boas Vet wist met een uiterste krachtsinspanning de achterstand te voorkomen. Het enige smetje op de eerste helft was het uitvallen van Delano Bek. Na een actie kwam hij verkeerd terecht en moest na een blessure behandeling het veld alsnog per brancard verlaten. Gescoord werd er niet meer in de eerste helft en zo zochten beide teams met 0-0 de kleedkamer op.

In de tweede helft zocht Alphia opnieuw de aanval. En verdedigend stand het deze middag ook prima. Nieuwkoop heeft de tweede helft geen kans meer gekregen. Ook de Alphianen kregen niet echte goede kansen, doordat er steeds een speler van Nieuwkoop in de weg stond. Alphia bewaarde de rust en in de 88e minuut was het dan eindelijk raak. Na een afgeslagen corner was het Daniel Buijnink die de bal vanaf randje 16 meter op zijn slof nam en de Nieuwkoop doelman voor het eerst kansloos liet deze middag. De opluchting was groot bij de Alphianen en niet veel later besloot de goed leidende scheidsrechter dat het genoeg was voor deze middag. Een verdiende overwinning gezien het veldspel, maar het laatste stapje om de spitsen in scoringspositie te brengen is nog een puntje van aandacht.

Volgende week gaat de reis voor de Alphianen naar het pittoreske Oudewater. Oudewater won de eerste competitie wedstrijd met 1-3 bij Lugdnum. De wedstrijd op sportpark Markveld in Oudewater zal om 14:30 uur worden afgetrapt.

Hieronder de interviews met Marcel Vondeling en matchwinnaar Daniel Buijnink na afloop van de wedstrijd Alphia - Nieuwkoop: