Groenhovenweg 3
2803DA
GOUDA
tel. 0182-533202

Afgelopen zaterdag stond voor Alphia de laatste uitwedstrijd bij sv Gouda in de competitie van het seizoen 2021-2022 op het programma. Voor de Alphianen was de opdracht duidelijk. Er moest in Gouda gewonnen worden om de 3e periode te pakken en verzekert te zijn van de nacompetitie voor promotie naar de 2e klasse. Als kers op de taart zou vandaag ook het kampioenschap behaald kunnen worden. FC Oudewater moest deze middag dan verliezen van Lugdunum. Dit laatste gebeurde helaas niet want in Oudewater kwamen beide teams niet verder dan 2-2.

Alphia begon in Gouda wat gespannen aan de wedstrijd. Alphia kwam moeilijk in het vertrouwde spel. Gouda probeerde hier gebruik van te maken, maar de gastheren kwamen niet echt gevaarlijk voor het doel van Boas Vet. In de 14e minuut werden de Alphianen door de Gouwenaars geholpen. Wat laconiek uitverdedigen van Gouda leverde opeens de bal op voor Remco Zuijdervliet. Hij zag oog in oog met de Gouda doelman Vincent Hoogervorst er beter voor staan en gunde Hoogervorst zijn doelpunt (0-1). De Alphianen hadden hun voorsprong en je zag de spanning bij de spelers verdwijnen en het vertrouwde spel kwam weer terug. In de 27e minuut kwam Alphia er opnieuw goed door de defensie van Gouda. Vincent Hoogervorst zag de Gouda doelman iets te ver voor zijn doel staan en zorgde met een lob voor de 0-2. Nog binnen het half uur besliste Alphia de wedstrijd. Opnieuw was het Vincent Hoogervorst die met een schot de 0-3 op het scorebord zette. Hierna was het verzet van Gouda gebroken en kon Alphia frak en vrij spelen. Gescoorde werd er niet meer en zou gingen beide teams na 45 minuten voetballen met een 0-3 stand naar de kleedkamers.

Aan het begin van de tweede helft probeerde Gouda nog een beetje spanning in de wedstrijd te krijgen, maar de aanvallers van Gouda kregen niet echt uitgespeelde kansen van de Alphia defensie. In de 66e minuut  ging de bal opeens op de stip bij Alphia. Gouda profiteerde van dit kansje, al moet gezegd worden dat Boas Vet er dicht bij was om deze penalty tegen te houden. Alphia kreeg het in deze fase even moeilijk, maar in de slotfase werd de score door de Alphianen toch nog verder uitgebreid. Vincent Hoogervorst zorgde met zijn vierde van deze middag voor de 1-4 en de in de slotfase ingevallen Dennis Boer zorgde  met een mooie schot voor de 1-5 eindstand.

Volgende week kunnen de Alphianen het kampioenschap van de 3e klasse A binnen halen. In de thuiswedstrijd tegen Aarlanderveen hebben de Alphianen aan een gelijkspel genoeg om de titel op te eisen. Wie had dat begin april gedacht toen de Alphianen op 10 punten achterstand stonden van toenmalig koploper FC Oudewater. Zorg er dus voor dat je zaterdag 4 juni om 14:30 uur in het oranje gekleed op het complex van Alphia bent. Het beloofd een mooie derby te gaan worden als afsluiting van deze competitie. Tegenstander Aarlanderveen zal het zeker niet cadeau gaan geven.

Hieronder de samenvatting van de wedstrijd en de interviews met Marcel Vondeling, Daniel Buijnink en Vincent Hoogervorst.