Waardsedijk 213
3421NE
OUDEWATER
tel. 0348-562019

Collectief falen, zoals trainer Marcel Vondeling het benoemde in zijn interview bij Studio Alphen, zorgde ervoor dat de Alphianen dit weekend tegen een terechte 3-0 nederlaag aanliepen in de uitwedstrijd bij FC Oudewater. Binnen een half uur was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. De Alphianen begonnen slecht aan de wedstrijd en kregen in de eerste 24 minuten al drie doelpunten te verwerken. Bij het team ontbrak het deze eerste helft voornamelijk aan focus, controle, coaching en beleving en zo kon Oudewater deze eerste helft huis houden. Ook de twee blessure gevallen bij Bas Hazenbroek en Reaumur Waandels na ruim een half uur spelen zette een grote streep door de plannen van de technische staf. Alphia mocht van geluk spreken dat de eerste helft met 3-0 werd afgesloten.

In de tweede helft herpakte Alphia zich enigsinds, maar echt gevaarlijk werden de oranjehemden niet meer. Vincent Hoogervorst (schot op de lat) en Dennis Boer (redding keeper) waren in deze tweede helft het dichts bij een Alphia goal.

Deze wedstrijd maar snel vergeten en de komende week maar weer goed trainen. Volgende week spelen de Alphianen weer op het eigen sportpark De Bijlen. Dan komt het nog puntloze Gouda op bezoek in Alphen. De Gouwenaren verloren dit weekend op hun eigen veld met 3-0 van Be Fair. De wedstrijd zal om 14:30 uur worden afgetrapt.