Aarlanderveenseweg 1
2445AR
AARLANDERVEEN
tel. 0172-573150

Na het teleurstellende optreden vorige week wilde de Alphianen zich vandaag herstellen tegen Aarlanderveen. Geen gemakkelijke opgave, want Aarlanderveen wordt als een van de kampioenskandidaten gezien en Alphia heeft al weken te maken met vele blessures (14!!!). Maar ondanks dat kon trainer Marcel Vondeling toch een representatief elftal de wei in sturen op het zware grasveld.

In de eerste helft waren beide ploegen gelijkwaardig aan elkaar. In de 22e minuut was het Remco Zuijdervliet die de score opende. De Aarlanderveen doelman kreeg de bal niet onder controle en Remco zorgde in de rebound met een schot voor de 0-1. Na een half uur spelen kreeg Aarlanderveen een makkelijk gegeven vrijetrap. Deze werd door Aarlanderveen benut waardoor de 1-1 op het scorebord kwam. Deze stand bleef tot aan het rustsignaal staan waarnaar beide teams de kleedkamers opzochten.

De tweede helft begon Alphia sterk en kreeg een klein veldoverwicht op het steeds zwaarder wordende speelveld. In de 50e minuut komt Jake van Rijn oog in oog met de Aarlanderveen doelman. Jake blijft in deze situatie koelbloedig en schiet de 1-2 tegen de touwen. In de 65e minuut lijkt Dennis Boer de wedstrijd te beslissen. Na een goed opgezette aanval over de rechterkant staat Dennis op de juiste plek om de 1-3 binnen te tikken. Niet veel later komt Aarlanderveen vanuit het niets op 2-3 en worden het toch nog een spannende 20 minuten te worden. Niet veel later lijkt Alphia de score toch weer te kunnen vergroten. De net ingevallen Bas de Haan wordt in de 16 meter onreglementair neergelegd en de bal gaat op de stip. Jake van Rijn gaat achter de bal staan maar ziet zijn inzet door de Aarlanderveen doelman gestopt worden. Even lijkt het voor Alphia alsnog mis te gaan.  De Aarlanderveen spits komt oog in oog te staan met Perry van Cassel, die vandaag de geblesseerde Boas Vet verving. Maar Perry zorgde met een voortreffelijke redding dat de gelijkmaker op het scorebord komt te staan. Vijf minuten voor tijd is het Bas de Haan die het verschil in de score weer naar twee brengt. Met een vrijetrap van grote afstap schiet Bas de 2-4 binnen. In de blessuretijd krijgt Aarlanderveen nog een cadeautje nadat “oud” Alphiaan Killian Bouwhuis zich laat vallen in het strafschopgebied. Deze penalty wordt door Aarlanderveen benut, waardoor het 3-4 wordt. In het allerlaatste slotoffensief van Aarlanderveen lijkt de 4-4 nog te vallen, maar de scheidsrechter heeft echter een handsbal van een Aarlanderveen aanvaller geconstateerd en keurt deze goal terecht af. Niet veel later fluit de leidsman voor het laatst deze middag en gaan de drie punten mee in de tas naar Alphen.

Na afloop van de wedstrijd blikte Marcel Vondeling terug op de wedstrijd bij Studio Alphen. Hij prees de spelers met de inzet die deze wedstrijd was gegeven. Dit miste we vorige week, maar vandaag hebben we laten zien dat we voor elkaar door het vuur willen, met als resultaat deze mooie overwinning.

Volgende week staat er opnieuw een zware wedstrijd op het programma. De Alphianen reizen dan af naar Reeuwijk, waar het tegen de plaatselijke CVC gaat spelen. De wedstrijd in Reeuwijk zal om 14:30 uur aanvangen.