Hoogerheijdestraat 1
2461XE
TER AAR
tel. 0172-603326

Afgelopen zaterdag stond er een mooi affiche op het programma in de 3e klasse A. De derby trekt vaak vele toeschouwers rondom het veld, maar deze keer werd de wedstrijd onder een verplichte troosteloze omstandigheden gespeeld.

Vanaf het eerste fluitsignaal van de scheidsrechter namen de gastheren het helft in eigen handen. Alphia zette daar in de eerste helft vrij weinig tegenover en zo stonden de Alphianen na ruim 20 minuten spelen tegen een 2-0 achterstand aan te kijken. Beide treffers van Tavv waren van ongekende schoonheid en daarvoor mocht Yassine El Mariami de felicitaties in ontvangst nemen. In de 8e minuut liet El Mariami, met een verwoestend schot vanaf circa twintig meter, Boas Vet kansloos. Na circa twintig minuten promoveerde wederom El Mariami een vloeiende aanval tot een doelpunt (2-0). Het leek een kansloze middag te worden voor de Alphianen. Dat de oranjehemden de rust met 2-0 haalde, was vooral te danken aan Tavv.

Na de thee kwam Alphia beter tevoorschijn op het veld. Alphia drukte Tavv terug op eigen helft en het was wachten op de aansluitingstreffer. In de 65e zorgde Jordy Wentink voor de aansluitingstreffer. Een Alphense corner werd niet goed verwerkt door Tavv, waarna Wentink de 2-1 binnenschoot. Na dit doelpunt ontstond er een echte wedstrijd. Het spel golfde op en neer, waarbij Alphia de iets betere op het veld werd. Een kwartier voor tijd leek Alphia op 2-2 te komen, maar deze goal werd wegens vermeend buitenspel afgekeurd. Niet veel later viel dan toch de gelijkmaker. Jordy Wentink was opnieuw het eindstation die de Tavv verdediging te slim af was met een schot.

Alphia rook bloed en speelde vol op de overwinning. In de 82e minuut kwam Tavv opeens weer op voorsprong. Yannick Otto verschalkte op een mooie wijze Boas Vet. Het leek er even op dat de Ter Aarders alsnog met de overwinning aan de haal zouden gaan. In de laatste minuut van de officiële speeltijd werd de debuterende Anthony Blokland binnen het zestienmeter gebied gevloerd. De toegekende pingel werd uiteindelijk door Marwan Fennich resoluut binnengeschoten (3-3).

Luister hieronder nog de interviews met Marcel Vondeling en Jordy Wentink bij Studio Alphen.

Het is nog even afwachten of er volgende week nog gevoetbald zal gaan worden, of dat de KNVB tot een vervroegde winterstop overgaat. Wordt er volgende week gevoetbald, dan komt Blauw Zwart op bezoek op sportpark De Bijlen. Er zal dan om 14:30 uur worden afgetrapt.