Sportlaan 7
2406LD
ALPHEN AAN DEN RIJN
tel. 0172-492713

Alphia heeft zich dit weekend goed hersteld van de nederlaag vorige week bij Oudewater. Op het eigen sportpark De Bijlen werd na 90 minuten voetballen Gouda met 2-1 verslagen. De uitslag doet vermoeden dat het een hele spannende wedstrijd is geweest, maar schijn bedriegt. Vanaf minuut 1 hadden de Alphianen een overwicht in deze wedstrijd. Het was één richtingsverkeer naar het doel van Gouda en het was wachten op de openingsgoal van Alphia. Maar telkens was het laatste schot op goal te zwak om de doelman van Gouda de bal uit het net te laten halen. Tot overmaar van ramp kwamen de bezoekers in de 36e minuut opeens op voorsprong. Een lange bal vanuit de verdediging van Gouda werd niet goed verwerkt en daar maakte de spits van Gouda gretig gebruik van (0-1). Maar nog geen vijf minuten later stond de stand alweer gelijk. Vincent Hoogervorst werd goed vrijgespeeld en kwam alleen voor de keeper. Hoogervorst zag zijn inzet nog gekeerd worden door de Gouda doelman, maar de goed meegelopen Jake van Rijn kon hierna de bal in het lege doel schuiven.

De tweede helft gaf hetzelfde beeld. Alphia speelde weer op de helft van Gouda en kreeg kans op kans, maar de bal wilde er maar niet in. Een kwartier voor tijd was het dan toch raak. Vincent Hoogervorst schoot van afstand de bevrijdende 2-1 tegen de touwen. In de slotfase kwam Gouda iets meer op de helft van Alphia. Echt gevaarlijk werden de bezoekers niet, maar je zal altijd zien dat dan opeens een bal zomaar voor de voeten van iemand valt en dan onterecht de gelijkmaker binnen valt. Gelukkig bleef dit voor Alphia bespaart en werden de drie punten over de streep getrokken.

Volgende week gaat Alphia op bezoek bij het Waddinxveense Be Fair, waar het oud Alphia doelman Robbert Plug tegenkomt. De waddinxveners wonnen dt weekend met 3-0 van VVC. Midweeks staat voor Alphia nog de 1e ronde van de KNVB Beker op het programma. Het Zoeterwoudse Meerburg komt dinsdag 12 oktober om 20:00 uur op bezoek op Sportpark De Bijlen.