Montreallaan 1
2152KH
NIEUW VENNEP
tel. 0252-682635

Op de avond dat het Nederlands elftal tegen Duitsland uitkwam, speelde het andere Oranje de eerder uitgestelde competitiewedstrijd tegen het Nieuw Vennepse FC VVC. De Alphianen wilde de nare smaak van de 1-1 eerder dit seizoen op eigen veld deze avond wegspoelen. Vanaf de eerste minuut werd duidelijk dat de gastheren er geen wedstrijd van wilde maken. Het tempo werd door de thuisploeg iedere keer vakkundig uit de wedstrijd gehaald waardoor Alphia niet echt in zijn vertrouwde ritme kwam.

Dat de Alphianen een groot veldoverwicht zouden hebben deze avond was niet zo'n verrassing, de vraag was alleen hoe de verdediging verslagen zou gaan worden. Jaouad el Yaacoubi en Jake van Rijn waren dicht bij de openingstreffer in de eerste helft. Ondanks het grote veldoverwicht en de diverse kansen gingen beide teams toch met 0-0 naar de kleedkamers halverwege.

De tweede helft gaf hetzelfde spelbeeld. Echter kwam FC VVC er een aantal keer met wat speldenprikjes uit, maar werden dan door Boas Vet goed gepareerd. Een kwartier voor tijd kreeg Alphia de mogelijkheid om de score te openen. Marwan Fennich werd in het strafschopgebied onderuit gehaald, Fennich ontfermde zich over de strafschop en schoot deze beheerst achter de VVC doelman (0-1). De voorsprong kwam daarna niet meer in gevaar en werd in de blessuretijd nog verder uitgebouwd. Invaller Dennis Boer gaf de assist op de andere invaller Nick Klerks, die de 0-2 tegen de touwen schoot.

Op zaterdag 2 april reizen de Alphianen af naar Leiden. Dan is op sportpark Kikkerpolder Lugdunum de tegenstander. Nog niet heel lang gelden werd deze tegenstander met 6-1 verslagen, maar zaterdag starten we gewoon weer op 0-0. Er wordt in Leiden  om 14:30 uur afgetrapt en support is meer dan welkom.